Ne znam za nožice tvog procesora, ali ako se probao drugi CPU, a sistem se opet ne diže, provjeri sljedeće:
1. kabel od struje (220V)
2. napajanje. Probaj sa drugim provjereno ispravnim napajanjem ili tvoje napajanje probaj na drugoj provjereno ispravnoj ploči,
3. ploča. Provjeri kabelić od Power_Switcha, a i sam Power prekidač na prednjoj strani kućišta. Ako nije uspjelo pod 1. i 2, ustanovi da li se zavrte fanovi (napajanje, CPU, VGA), zavrti li se HDD, čuje li se POST beep.
Promjeni VGA, RAM, njihove kontakte suho ispuši, prebriši školskom gumicom za brisanje.
Provjeri da nisi svinuo i koji pin na MB (kao što si na CPU) i napravio kratki spoj. Odspoji sve kablove (miš, USB, audio, SATA, ATA...) osim tipkovnice.
Pregledaj da nisi izvalio koji kondezator, nešto drugo polomio...
Posebno provjeri CPU-fan, a na njegov konektor spoji bilo koji drugi fan...
Ako se i dalje ništa ne vrti i ne čuje, a ne gore ni LED-ice na kućištu, otišla ti je MB.
Najbolje probaj drugu, provjereno ispravnu MB u tvom kućištu, sa tvojim komponentama (CPU, RAM, VGA), uostalom tako rade i po servisima...
Možeš probati očistiti CMOS, najbolje vadjenjem baterije na par sati (detalje provjeri u Manualu). Probaj flashati BIOS ( u drugom računalu, naravno) sa drugom verzijom BIOS-a (ne nužno novijom) jer i time djeluješ na CMOS.
To je otprilike sve što možeš učiniti za tu MB.
CPU je bitno žilaviji od MB (ne mislim mehanički), pogotovo ako ne forsiraš napon, tako da ti ploča ostaje najsumnjivija.
Prije par dana meni je krepala ABIT NF8, socket 754, naime nije ništa zavrtila niti se čula. Dakle dešava se...
Zamjenio sam s polovnom i riješio problem, a novu ASUS K8V-XE imaš već za cca 250,00...