Neznam ni o kud bi poceo...
Imam ADSL vec ok 1,5-2 godine i sve je bilo super dok nisu pocela sranja prije oko 6 mjeseci. Koristim Kasda router i spojim se i sve je ok. Odem igrat neku igru (npr. wc3-dotu) i nakon nekog vremena(10 min, 1 sat, 3 sata, kako kad) veza ne pukne nego, neznam kako da se izrazim, recimo "zamrzne", na routeru pocne blinkat ACT i DSL i kad opet pocnu normalno svjetlit moram rucno disconnect pa opet connect da bi bilo dobro, i tako vec 6-7 mjeseci. I dosli su meni doma iz T-coma(mene nije bilo doma); nazvali su me i rekli da su oni izvrsili mjerenja i da do splitera sve stima i da je vjerojatno problem u routeru; zatim da ja meni istekao ugovor te tako i garancija na router pa je routrer sad moje vlasnistvo i ako ocu da ga zamjene moram produzit ugovor ili da si sam kupim novog. A s njima vise nista potpisivat necu!!!
Pa sam kupio ja novi router D-Link DSL-380T ADSL2+ Ethernet Modem (Annex B) i sad se nikako nemogu s njim povezat na net.
Problemi su sljedeci:
Ako pod "Internet Protocol Version 4(TCP/IPv4)" stavim "Obtain an IP address automatically" nemogu se povezat sa routerom. I evo sto se dogodi kad stavim diagnose na Local Area Connection:
Pa opcije postavim ovako:
Udjem u router i pokrenem wizard da stavim u router mode i ovako postavim:
i kad tako postavim ne mogu se spojiti. Idem pod status i connect ali je uvjek disconnected ili "waiting for ..."(neznam sad kako tocno pise a neda mi se ici gledat).
Pa sad jel ja radim nesto krivo? Moze li mi netko pomoci?
A kad stavim router u bridge mod onda se opet nece spojit. Sa Kasdom se spoji, a kad pokusam sa D-Linkom evo sto se dogodi:
I dalje od toga neide. U cemu bi mogao biti problem?
Ispricavam se ako ima gramatickih gresaka ali nemam snage sad to jos ici i kontrolirat.
Lijep pozdrav!!!