Citiraj:
Autor Mar
Rezultati temperatura uopće nisu dobri za hladnjak te klase.
Samo za usporedbu:
- Trenutno imam daleko jeftiniji SonicTower + 120mm Xilence ventilator na 800rpm i temperatura u idleu je 27°C, tj 29°C za jezgre (u sobi je oko 20-22°C), procesor je E6400 na 2.9Ghz.
Evo, nakon opterećenja obiju jezgri OCCT-om temperature su 42/43°C za CPU i 46/45°C za jezgre (oscilira)
Neznam u kakvim ste uvjetima (kućištu) testirali, no za hladnjak od cca. 500kn to i nije baš odličan rezultat (dapače loš), pogotovo što se kod mene ventilator vrti na 800rpm vs 1300rpm kod vas.
|
Vec sam sam sebi dosadan ali jednostavno moram opet napisat nesto bitno(jbg kad situacija zahtjeva

).
Pocimo sa novim CoreTempom 0.96.1 i sa 3 konfe:
Gigabyte P35-DQ6 + E4400@3,2GHz@TT BT u modanom BIG tornju sa 4 xelence 12cm venta na 1300rpm(2 za van 2 za unutra + 12ca na hiperu). Idle oko 45C (+-5 ovisno o prozoru sobe) Full load oko 60C (+-5 ovisno o sobi).
ASUS P5K + E4500@3GHz@Frezzer7 MIDI toranj sa jednim 12cm ventom i to za unutra a samo 12ica na Chiefteku ispuhuje van sve(kuciste je hermeticki zatvoreno).
Idle oko 27, full load oko 47C
ASUS P5K + E4400 2GHZa samo sa disebleanim C1E i EISTom@BOX COOLER u STACKERU sa 2x12cm (1 za unutra 1 za ispuh+12ica na seasonicu).
Idle oko 26, full load oko 45C
Pasta je ceramique na sva 3 kompa, CoreTemp je ISTI, baze(svih 6) su ravne i pasta se fino raspodjeli po povrsini.
Ociti zakljucak je da negdje u "lancu" (znaci od generirane topline CPUa do pixela na monitoru koji pokazuju vrijednost izmjerenoga) postoji ocito razlicito tumacenje "necega".
Ovakvih "nazovi dokaza" ima koliko god oces a tvoj post i mjerenje(kao i pretpostavka da si sve dobro izveo i izmjerio te nisi unasao lazne vrjednosti

) samo pokazuju tih famoznih 14C (rijecima: CETRNAEST CELZIJUSA) razlike koji ovise o necemu sto jos nismo apsolvirali....
Stvarno zelim doci do dna ovoga i istjerati misteriju do kraja.