View Single Post
Staro 17.02.2008., 10:16   #15
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Rezultati temperatura uopće nisu dobri za hladnjak te klase.
Samo za usporedbu:
- Trenutno imam daleko jeftiniji SonicTower + 120mm Xilence ventilator na 800rpm i temperatura u idleu je 27°C, tj 29°C za jezgre (u sobi je oko 20-22°C), procesor je E6400 na 2.9Ghz.
Evo, nakon opterećenja obiju jezgri OCCT-om temperature su 42/43°C za CPU i 46/45°C za jezgre (oscilira)
Neznam u kakvim ste uvjetima (kućištu) testirali, no za hladnjak od cca. 500kn to i nije baš odličan rezultat (dapače loš), pogotovo što se kod mene ventilator vrti na 800rpm vs 1300rpm kod vas.
Vec sam sam sebi dosadan ali jednostavno moram opet napisat nesto bitno(jbg kad situacija zahtjeva).
Pocimo sa novim CoreTempom 0.96.1 i sa 3 konfe:
Gigabyte P35-DQ6 + E4400@3,2GHz@TT BT u modanom BIG tornju sa 4 xelence 12cm venta na 1300rpm(2 za van 2 za unutra + 12ca na hiperu). Idle oko 45C (+-5 ovisno o prozoru sobe) Full load oko 60C (+-5 ovisno o sobi).

ASUS P5K + E4500@3GHz@Frezzer7 MIDI toranj sa jednim 12cm ventom i to za unutra a samo 12ica na Chiefteku ispuhuje van sve(kuciste je hermeticki zatvoreno).
Idle oko 27, full load oko 47C

ASUS P5K + E4400 2GHZa samo sa disebleanim C1E i EISTom@BOX COOLER u STACKERU sa 2x12cm (1 za unutra 1 za ispuh+12ica na seasonicu).
Idle oko 26, full load oko 45C

Pasta je ceramique na sva 3 kompa, CoreTemp je ISTI, baze(svih 6) su ravne i pasta se fino raspodjeli po povrsini.

Ociti zakljucak je da negdje u "lancu" (znaci od generirane topline CPUa do pixela na monitoru koji pokazuju vrijednost izmjerenoga) postoji ocito razlicito tumacenje "necega".

Ovakvih "nazovi dokaza" ima koliko god oces a tvoj post i mjerenje(kao i pretpostavka da si sve dobro izveo i izmjerio te nisi unasao lazne vrjednosti) samo pokazuju tih famoznih 14C (rijecima: CETRNAEST CELZIJUSA) razlike koji ovise o necemu sto jos nismo apsolvirali....

Stvarno zelim doci do dna ovoga i istjerati misteriju do kraja.
Uber Gosu je offline   Reply With Quote