Citiraj:
Autor nino
Dobrodosao na forum i svaka cast na opisu problema i koristenju opcije "Moj komp".
|
Hehe, to mi je omiljeni feature ovdje.
Citiraj:
Vezano za problem, sam sebi si ustvari dao odgovor:
Bilo je X slucajeva gdje su SVE komponente ispravne ali je dolazilo do ovakvih problema (bsod itd). Zadnji primjer je clan foruma kojem Hard disk nije radio u kombinaciji sa Seasonic 430w napajanjem. Makar ja imam takvu kombinaciju koja radi.
Kako i sam kazes dok se ne testira na drugoj ploci nece biti moguce utvrditi razloge. Uvjeren sam da ce se stvar na kraju promijeniti sa promjenom chipseta.
|
Nažalost, i ja se najviše bojim toga, da će se ostvariti moji najveći strahovi, da ću cijelu matičnu morat mijenjat i čekat tko zna koliko dok stigne nova ...
Već se unaprijed uvijek pripremim na tjedne kalvarija pri svakom hardverskom upgradeu, ali da će ovo bit ...
Citiraj:
Autor tor
Da, izgleda da će to na kraju biti jedna od onih situacija za X-fajlse...
|
Zar već nije?
Citiraj:
Autor yedwy
Matična ploča je kriva skoro 100% bi se usudio reć da je to, svakako nek nađu na servisu problem ali ili je nekompatibilna s nečim ili je jednostavno pokvarena...
|
Da, previše mi je ljudi već to reklo, samo se nadam da nije do chipseta već ili do neispravnog slota ili lošeg BIOS-a ili neke moje greške (zaborav SATA controllera).
Živo me zanima što će reći u servisu ...
Citiraj:
E da i i maš jako puno diskova iam ploča koje poblesave kad imaju preko5 diskova u sebi a posebno kad je dio na jednam a dio na drugom kontroleru...
|
Kako misliš na dva kontrolera? Zar nije svih šest ovdje na svom vlastitom SATA II?
Citiraj:
Napajanje nebi trebalo biti problem iako bi bilo dobro da staviš u BIOSu startup delay za hardove i to bar 5-6s da ne kolju ploču dok se POSTA jer to je puno diskova, neovisno o tome koje je snaga napajanje i mogu napraviti fluktuacije napona kad ih najmanje trebaš - kod POSTa...
|
Super, hvala ti na ovom, i meni je tako nešto palo na pamet, da bi možda moglo biti do diskovlja, pa sam ih išao sve i formatirati da ih sistem inicijalizira, ali nije pomoglo.
Budem im to rekao u servisu, pa ćemo vidjeti, nije mi ovo prije palo na pamet.
Hvala vam svima na savjetima.