View Single Post
Staro 12.02.2008., 09:38   #246
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Traženje maximalnog takta FSB-a:

Množitelj procesora spustite na najniži mogući. Zatim dignete voltaže čipseta i dižete FSB. Kad naiđete na zid imate dvije mogućnosti: da ploča ne ide dalje i da procesor ne ide dalje, zbog FSB walla.

Za primjer mogu dati svoj procesor - E6750 koji zbog ''zida'' staje na 515MHz, neovisno o ploči (iako sam mislio da je ploča problem). Probao 3 ploče, sve idu preko 550MHz FSB-a, ali eto procesor koči...

Vezano uz dizanje FSB-a - na većini ploča ne treba dirati napone čipseta sve dok ne dođete na nekih 400-450MHz (ovisno o ploči), nakon toga je poželjno ''podebljati'' def. voltažu
Sve napravio kako pise, ali eto nekakav Wall je na 320 mhz.(proc ili matična)Mislim da tu nesto gadno gadno ne stima..ali naci cu ja sta..valjda

@Yedwy igrao sam se s naponima, i latencijama, bios nisam flashao,nemam bas iskustva s tim, ali izgleda da cu morat i to probati. Na zalost nisam u mogućnosto nabaviti/posuditi klokabilniji proc pa cu morat nekako smislit s ovim svojim..

Edit: Sad malo gledam na asusovoj stranici i vidim su zadnja 3 biosa beta verzije. Pa jel pametno stavljti to ili da stavim zadnju "normalnu" verziju?

Zadnje izmijenjeno od: srale7. 12.02.2008. u 10:08.
srale7 je offline