Citiraj:
Traženje maximalnog takta FSB-a:
Množitelj procesora spustite na najniži mogući. Zatim dignete voltaže čipseta i dižete FSB. Kad naiđete na zid imate dvije mogućnosti: da ploča ne ide dalje i da procesor ne ide dalje, zbog FSB walla.
Za primjer mogu dati svoj procesor - E6750 koji zbog ''zida'' staje na 515MHz, neovisno o ploči (iako sam mislio da je ploča problem). Probao 3 ploče, sve idu preko 550MHz FSB-a, ali eto procesor koči...
Vezano uz dizanje FSB-a - na većini ploča ne treba dirati napone čipseta sve dok ne dođete na nekih 400-450MHz (ovisno o ploči), nakon toga je poželjno ''podebljati'' def. voltažu
|
Sve napravio kako pise, ali eto nekakav Wall je na 320 mhz.(proc ili matična)Mislim da tu nesto gadno gadno ne stima..ali naci cu ja sta..valjda
@Yedwy igrao sam se s naponima, i latencijama, bios nisam flashao,nemam bas iskustva s tim, ali izgleda da cu morat i to probati. Na zalost nisam u mogućnosto nabaviti/posuditi klokabilniji proc pa cu morat nekako smislit s ovim svojim..
Edit: Sad malo gledam na asusovoj stranici i vidim su zadnja 3 biosa beta verzije. Pa jel pametno stavljti to ili da stavim zadnju "normalnu" verziju?