Srale,
ma nisam ja tražio savjet u vezi ploče ili grafičke. Samo sam htio prokomentirati quadove u ponudi i čuti što misle neki forumaši koji su bolje upoznati u tehničke parametre tih procesora i to je to. Shvaćam da ti zgleda glupo ovo kaj sam napravio, ali to radi, stvarno radi i to dobro. Imati AGP karticu sa procesorom nove generacije samo je stvar koliko je ta kartica dobra sama po sebi. Nije PCI-express revolucija, revolucija ili barem evolucija je ići sa moje kartice na GTX ili Ultra. Je, ima pokoja i između, ali neću brate mili kupovat svakih šest mjeseci novu, to stvarno nema smisla. Na toj Abit ploči koju sam imao, razvikani IC-7Max3 koju sam dobio od ženinog brata (sam ju ne bih kupio), imao sam gomilu problema (ne sudim da je Abit loš, samo kažem da sam imao bad luck), morao sam isključiti Sata kontroler u BIOS-u da bih dobio normalnu sliku, a ne 320X240 sa 8 boja i sl. Morao sam isključiti AGP Fast Write da ne bih dobijao blue screen i staviti AGP na 4X umjesto 8X. Tada, u tom momentu to mi se činilo groznim, mislio sam da će mi performanse znatno pasti, no ubrzo sam vidio da su ostale iste, a po netu sam na apsolutno svim izvorima vidio da je razlika između AGP 4 i 8X u promilima, a ponekad radi i brže na 4X. U momentu mi je to zvučalo smiješno i nemoguće, pa sam tjedan dana to istraživao i pročitao na 200 mjesta istu stvar. Ne mogu baš svi biti zlobni ili ludi.
Isto tako, neka modest i fancy ploča koja prihvača 1333, a ne samo do 1066 procesore, prema mnogim testovima razlika se također mjeri u promilima, a što je u praktinom radu s računalom, pa i igranju nezamjetno.