Citiraj:
Autor Fleks
E ozi ozi.
fino si mogao prodat tu karticu, kupiti e2160, abit/asus/gigabyte postenu plocu, 4gb kingmaxa i hd3850/3870/8800gt, a ne ovo sto uradio...
ali kako to biva, mi ga savjetujemo, covjek kupi nesto trece i dodje se svađat na forumu, pa zavrsi na m&d  .
Mislim 1600kn za quada i ostat na AGPu, a igras se na kompu kako i sam kazes. Iskreno BMK sto si napravio, al da je smijesno, je.
I promjeni napajanje kad si vec u šopingu  .
|
Fleks,
daj molim te prestani. Nemoj brijat bez veze. To što se sprdaš s ovim što sam kupio uopće me ne dira, ali kada kao argumente protiv mog odabira imaš da bi bilo bolje uzet 4 GB RAM-a, još bolje napajanje od mog i top karticu meni osobno nema smisla. Ne vidim niti jedan razlog zašto bih u ovom momentu uzimao 4 GB RAM-a jer mi nisu potrebni i prema ponašanju mog stroja to sada ne bi bila razumna investicija. Također, imam Win XP koji niti ne mogu prepoznati svih 4 GB, već vjerojatno tebi samo bijednih 3.5 GB. Vistu ne želim još instalirati iz čisto praktičnih razloga. Jedan je taj da za moj skener proizvođač nema i neć raditi drajver za Vistu, a ne kupuje mi se novi skener. Doduše, kada bih instalirao Vistu, tada bih instalirao i XP Virtual Machine na njoj, pa bi vjerojatno iz njega koristio skener, ali mi se ne da. Također, vidim gomilu problema sa Vistom okolo po pitanju igara, a i nijansu su igre sporije na njoj i tek je sada izašao prvi SP o čijim blagodatima se ne zna još puno.
Pitanje Quad-a na mojoj ploči uopće nije smiješno. Ja sam znao što radim i vidim benefit u tome. Prelazak s Prescott-a/IC7Max-3 na Quad u ovoj ploči dalo mi je 5.5 puta veću brzinu (barem prema 3Dmark-u) i to se definitivno jako vidi u igrama. Zapravo sam postigao nivo koji više nego zadovoljava i očito je da sam napravio dobar korak. Kupio sam ploču za 400 kn s kojom mogu igrati sve igre koje me zanimaju na visokim postavkama. Kao što sam već gore rekao, u dotičnoj trgovini gdje sam kupio ploču nije bilo C2D procesora iznad 2.0, a da rade na 1066 koliko maksimalno podržava moja ploča, te kako sam ionako želio i morao kupiti novi procesor odlučio sam da kao future proof rješenje ne bi bio loš potez uzeti quad-a za tristotinjak kuna više nego što okolo koštaju C2D koji su nešto malo i sporiji. Siguran sam, a što je i očito prema onome što vidim pred sobom da sam napravio dobar i racionalan korak koji koliko vidim prema sudu drugih uključujući i tebe ne zvuči toliko fancy, a što mu i nije bila svrha, već da radi. Što se tiče još grafičke kartice X1950 Pro, meni osobno zvuči vrlo neozbiljno i bahato da to nije dobra kartica, a sada sa ovom konfiguracijom vrlo ju dobro mogu nahraniti i veoma dobro radi (ništa ne šteka kako se kaže). Prelazak na HD3850, 3870 ili GT u ovom mom slučaju ne bi imao smisla jer bih dosta izgubio kod prodaje sadašnje kartice, a na igrivosti ne bih dobio jer ionako već imam dovoljno fps-a da mi sve radi glatko. Osim naravno, što bih imao veći broj fps-a koji mi sa recimo sa HD3870 može biti u nekoj igri 85, a sa mojom karticom 65. Da li je to razlog za kupovinu nove kartice? Naravno da nije.
Jednog dana, a što će biti vrlo skoro, kada GTX kartice padnu na ispod dvije tisuće kuna u dućanu, onda ću si kupiti takvu jednu za 200 Eur-a preko oglasnika jer me ne zanimaju pomaci 5 grama lijevo ili desno, a GTX je već dosta bolja kratica od moje sadašnje.
Tužno mi je kad vidim da netko smatra da je za dobar gejmerski stroj nužno imati Asus, Abit ili Gigabyte ploču. To nikako ne drži vodu moj prijatelju.
Imao sam ja kroz povijest i Asus i Abit ploče, pa kada sam jednom sasvim slučajno uzeo Msi za tada moj Athlon Thunderbird aka kalorifer i to sa Via chipsetom, tada sam postao free minded.
I za kraj, nedvojbeno je da je budućnost igranja u quad i više jezgrama, a ne isključivo u Asus i Abit pločama.
Pozdrav