Gees neshvaćen sam...
Ok imaš dvije strane onog kablića koji je fan adapter i iz njega odlaze dvije žice (najčešće je tako) e sad imaš stranu di je dovodni molex i di je izlazni, najčešće je na dovodnoj strani spojen vent, neznam zakaj je tako ali svi su bili takvi koje sam ja imao... E sad kad izvadiš te pinove van (ako ćeš samo na 7V radit onda izvadiš SAMO GND recimo) i preseliš na drugo mjesto na dovodnom (dakle izvadiš crvenu u ovom primjerru od 7 V i na njeno mjesto ubodeš crnu tj nulu od venta iliti masu od venta i time on ima na sebi napon od 7V) e sad ta krasna žica koja je prije bila 0 sad u odnosu na pravu 0 ima +5V i ta izmjenjena 0 stoji na odlaznom molexu na svom prirodnom mjestu...
I sad naravno ti kopčaš vent to te ne brine i prolaze tjedni, mjeseci, godine i ti zaboraviš da si to prčkao u kupiš npr novu grafu - smola trea dva PCI-e konektora a ti imaš 1 na PSU ali vidi eno onog malog adaptera molex na PCI-e kopčašga na prvi molex koji vidiš pališ komp, već se vidiš u kokpitu lovca presretača ili kako sa zoljom tjeraš omiljene neprijatelje kao dono - mrak na ekranu i oštrai smrad iz napajanja...
Jasno sad zašto ne ostavljati gore molex...
Scenarij drugi izvadiš pinove sve raskupusaš i prekopčaš i ostane ti jedan pin izvučen van negdje visit i naslanja se negdje na case da ne skužiš i kvrc - masa + napon = kratki spoj -> oštri smrad iz napajanja i lančana reakcija naploči - ako nisi investirao u malo bolje napajanje...
Jasno sad zakaj eje pametnije odcvikati višak? I ne ne zanimaju me ničija mišljenja u stilu ja pikam tako godinama i nijkad mi se nije desilo,, nije se ni meni - niti se bude jerr ja uvjek odcvikam višak, a oni samo neka vjerruju da će se sjetit svega, ja ne vjerujem sebi baš tolko...