Biquadice da, 4quadice ne. Probaj korner antenu za sat. fid.
Ljink na site pa prouči antene koje se preporučaju za satelitske tanjure. Malo bakrene žice i truda i napravite si sami fidove za probu.
da, inače uštimava se ovak:
1. dio kak si ti rekao s kartama, postavi se naslijepo jedna antena prema drugoj.
2.) Jedna točka ( A ) je AP, a druga ( B )klijent.
AP se usmjeri prema klijentu odokativno. Dok klijent uštimava antenu za najbolji prijem.
Nakon što je najbolja pozicija određena, antena se steže i fiksira.
3.) Sada je točka A klijent, a točka B AP, štela se antena točke A da najbolje primi signal sa točke B.
4.) Točka A je opet AP, dok je točka B ponovo klijent.
Antena na točci B se odpušta i ponovo uštimava za najbolji signal.
5.) ......
6.) postupak možete ponoviti nekoliko puta za najbolji rezultat.
E sad, kantena je vjerovatno ono kaj vas koči,
dok se kupnja gridice ne preporuča jer ona ima max teoretskih 24dBi, što je u stvarnosti ~ 20dBi. A satelitski tanjuri s kantenama imaju redovno ~25dBi, stvarnih
Ja ne izrađujem kantene, ali znam jednog lika koji ih radi, iz Nedelišća, laserom rađene inox horn kantene, 100kn komad. PM za detalje.
Probaj prvo uštelati dodatno da ne kupuješ bzvz, a ako onda nema znakova poboljšanja strgaj tajure

.
Naravno, kao što Dox

veli također provjeriti kablovinje
EDIT:
WTF?, kakva crna sektorka, pa ovdi se govori o linku među 2 osobe, i zasigurno nebih dao 700 (?!?!?) kn za neku sektorku od 26 ( O_o ) dBi.
Napraviš sam Amos antenu od 20dBi i kutem pokrivanja 130° za 50kuna; uz 2 takve amosice imaš prebrutalnu omnicu. Prolistaj malo po gorenavedenom sajtu