Citiraj:
Autor Ozi
Pa onda mi nije jasno zašto se Extreme zove "Extreme", a zašto Kentsfield "Kentsfield". Meni je očito da se radi o dva različita procesora pošto po nazivu nisu jednaki. Znam onu staru "da na plotu piše...", ali ne radi se o plotu i lopatama, ovo su ipak procesori i Intel je tu uvijek bio decidiran i zna se što se kupuje.
Vuco, kužim što pričaš i to mi ima smisla, ali ovo su fakat dva različita procesora iako podjednakih taktova. Očito je da je Extreme neka jača verzija po dizajnu.
|
Činjenica je da su svi sadašnji intelovi procesori arhitekturalno kao jaje jajetu, ista arhitektura, različit broj jezgri i različita količina cachea. Extreme se zove jer je high end. Nećeš svoj vrhunac označavati isto kao ostatak proizvoda. Marketing koji je upalio na tebi upalit će i na milijunima drugih. Tomicu nemoj gledati jer nije baš otporan na vanjske utjecaje i pritom ne mislim da li sja sunce ili pada kiša. Što se performansi u igrama tiče, pogledaj rezoluciju u kojoj je testirano na svim tim stranicama. Kad se poveća rezolucija i detalji, performanse postaju jako ujednačene.