View Single Post
Staro 08.02.2008., 10:37   #610
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Ozi Pregled postova
Pa onda mi nije jasno zašto se Extreme zove "Extreme", a zašto Kentsfield "Kentsfield". Meni je očito da se radi o dva različita procesora pošto po nazivu nisu jednaki. Znam onu staru "da na plotu piše...", ali ne radi se o plotu i lopatama, ovo su ipak procesori i Intel je tu uvijek bio decidiran i zna se što se kupuje.
Vuco, kužim što pričaš i to mi ima smisla, ali ovo su fakat dva različita procesora iako podjednakih taktova. Očito je da je Extreme neka jača verzija po dizajnu.
Činjenica je da su svi sadašnji intelovi procesori arhitekturalno kao jaje jajetu, ista arhitektura, različit broj jezgri i različita količina cachea. Extreme se zove jer je high end. Nećeš svoj vrhunac označavati isto kao ostatak proizvoda. Marketing koji je upalio na tebi upalit će i na milijunima drugih. Tomicu nemoj gledati jer nije baš otporan na vanjske utjecaje i pritom ne mislim da li sja sunce ili pada kiša. Što se performansi u igrama tiče, pogledaj rezoluciju u kojoj je testirano na svim tim stranicama. Kad se poveća rezolucija i detalji, performanse postaju jako ujednačene.
generic je offline