evo ja ti mogu rec za abiticu da je zakon.. imam ic7-g i otkad sam je stavio u stroj nemam problema.
zvuk je puno bolji nego moj prijasnji pci creative soundblaster live player 1024, tak da sam se pci kartice rijesio i sve furam na onboard zvuk. ak oces nest bolje od toga onda ti treba nesto u klasi audigy2 i posteni zvucnici.. dakle 80-tak eura za muzicku, plus 300-tinjak za zvucnike.
za procesor.. sto jeftiniji sa HT-om i 800 Mhz FSB. razlike u cijeni gotovo da i nema izmedju 2.4 i 2.6, tak da ti je bolje uzet 2.6. svi u principu prelaze 3 GHz, a uz malo srece dobis i 3.4 GHz.
ak ti se ceka, trebale bi se uskoro projavit socket 939 ploce za athlona64 sto bi moglo spustit cijene intelu..
isto tako se uskoro pojavljuju grantsdale i alterwood chipseti, pa ce cijena starim plocama vjerojatno pasti.
pitanje je koliko ces ustediti, vjerojatno ne bas puno jer su cijene i865 i i875 ploca dosta pale. mozda 10-20 eura na ploci i isto toliko na procesoru.. pa sad vidi da li ti se isplati cekati jos mjesec dana.