View Single Post
Staro 31.01.2008., 19:22   #22
Ranma 1/2
Anything Goes Martial Art

Ranma 1/2's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Gospon Fulir Pregled postova
Daj molim te prvo procitaj prosli post!

Vec sam odlucil da bu mi Zyxel glumil router!Ne znam koji je model Zyxel-a,to bum moral pogledat kod suseda,jer od njega bum se spajal...
Pročitao sam taj, kao i druge postove u kojima spominješ da ćeš negdje stavljati Siemensa i šta li već.
Citiraj:
Mene zanima koji je to tocno kabel za vanjse uvjete,jer nemrem stavit normalan kad se spajamo prek balkona!
Gle, to ti ovisi o tome gdje taj kabel prolazi i koliko je dugačak. Ako ide nekih 10-ak metara vani i ne prolazi blizu nekih naponskih vodova i slično, običan UTP kabel je dovoljan. Možeš ga eventualno dodatno zaštititi sa onim plastičnim vodilicama, cijevćicama i slično.

Citiraj:
Kad spojim hardeweriju...

1.trebam sredit,odnosno umrezit dva kompa,a to ide ovak:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=10705
Gle, oba kompa uštekaš u router na njegove LAN portove. Znači ne povezuješ kompjutere direktno jedan na drugog nego svakog na jedan port na routeru.
Citiraj:
2.Nakon toga trebam Zyxel prebacit u "router mode",jel to ovo...svi vele da u "sticky o ADSL-u" pise kak se stavlja u "router mode",al ja to nisam nigdje videl!
U router mode ga prebacuješ PRIJE nego što povežeš kompove.

Kako se postavlja router mode pogledaj u upute koje si morao dobiti sa Zyxelom. Ili gledaj u upute za neki drugi model, sve je to otprilike isto.
Citiraj:
3.Kaj pod trcim korakom ide?Trebam ja radit nekakvu konekciju na svom kompu,trebali sused radit kakvu konekciju ili se on spaja normalno kak se je i prije!?Kaj,ja samo otvorim Explorer i na netu sam...?
Ništa. Ako si ono sve dobro napravio, postavio Zyxela kao router, postavio ručno IP adrese trebao bi automatski biti spojen na internet i kompjuteri jedan s drugim.

Nikakve konekcije ne radiš jer Zyxel radi kao router i stalno je spojen na internet. A onda tebi, i ostalim računalima u mreži, pruža pristup. Znači ti se samo moraš spojiti do Zyxela i to je to.

Ranma 1/2 je offline   Reply With Quote