View Single Post
Staro 31.01.2008., 00:30   #1
Gospon Fulir
Registered User

Gospon Fulir's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Umrezavanje 2 racunala

Bok!

Kao prvo hito bih se ispricat sto otvaram ovaj posts,a mozda imam sve odgovore u "sticky",al meni opet nije sve jasno!Posto sam totalni pocetnik sto se tice "mreza",pa bih vas zamolio da mi pomognete.

Ovakva je stvar!
Susjed i ja smo se da bumo dijelili internet (T-com ADSL),pa bi po tome trebali umrezit kompove.

1.Zanima me dali mozemo preskocit kupnju "routera",posto(od njega bi isao net) on ima modem-Kasada i kolko sam skuzio,taj modem moze glumit router.Mislim na to da moze glumit router,jer ima dva ulaza i dva izlaza za mreznu!Znaci,sad po mojemu bi to znacilo da se ja iz moje mrezne spajam na "LAN ulaz" njegovog modema,a on iz svog modema "LAN izlaz" u svoju mreznu karticu.Naravno modem je spojen na tel.liniju,odnosno spleeter!
Znaci ja imam Siemens A-100-I modem,a on Kaskada.
Trebam ja uopce imati modem ili ide sve iz njegove kaskade,pa na moju mreznu i tak ja dobivam net!?

2.U "sticky" sam vidio da ako mislimo umrezit dva kompa "balkon-balkon" treba koristit UTP kabel.Mozete mi reci tocno koji je to kabel!?

3.Znaci,nama bi umrezavanje kompova kortisilo samo za djeljenje interneta.Pa me zanima dali se moze iskljucit zajednicki share ili bilo kakva povezanost kompova.Znaci samo za net!

4.Sto dalje kad se napravi hardwerski dio posla!?

Nadam se da bu se neko nasel ko mi moze pomoci!

Fala unaprijed!
Gospon Fulir je offline   Reply With Quote