View Single Post
Staro 22.01.2008., 09:59   #30
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor estugarda Pregled postova
Danas sam obilazio ducane i gledao monitore.

1. Slucaj Vemil
Della 2407 nisam uopce vidio ni izgasenog. Nisu mi ga htjeli ni izgasenog pokazati, a kamoli dozvoliti mi da ga palim i pogledam. Kazu ne smije se. Osim toga svi su im izlozeni monitori na rezi koju im daje neko prastaro racunalo. 1280 mislim. VGA naravno. Kazu nemoguce je pokrenuti monitor u nativnoj revoluciji, a osim toga "ova je dovoljna da se vidi kvaliteta". OFFTOPIC> Cekam 15min u redu za ispostavu robe, zbog DVD przilice. Nakon 20min odustajem. Odlazim uz moje psovke i prijetnje tipa koji stoji na vratima.

2. Slucaj Kodeks.
Danas u 17.15 kod Izlozbenog salona na Novoj cesti. Mrak u salonu. Vrata zatvorena. Nema radnog vremena na vratima. Nema nista zapravo. (Sad tek vidim da je radno vrijeme do 17). Dva tipa negdje iza nesto kopaju po racunalima. Kucam. Jedan se pridize i gleda me. Odmahne rukom ovom drugom, sjeda natrag i dalje nesto drnda po kompu.

3. Slucaj Feniks.
Prirodni i usluzni kao uvijek, ali mizernog izbora monitora. Od ne-TN modela samo onaj 20" Philips. Vode me cak do vlastitog web dizajnera blizu ducana gdje sam na njegovom kompu prckam po corelu i gledam razliku izmedju 20" Philipsa sa TN i onog sa nekom fancy matricom (zaboravio sam koja je). Razlika je vidljiva, ali nisam siguran je li opravdana razlikom u cijeni. Oba monitora ostra. Ovaj TN ima tek jedva vidljivo losiji kut gledanja i jedan bad pixel (oba monitora se koriste vec duze). Nisam primijetio razliku u boji. Samo je backlight na TN malo uocljiviji. Stvarno malo.

Nakon svega, prilicno sam iznerviran stavom trgovaca. (Osim Feniks). Prodaju robu koju hvale na sve strane, ali vidjeti se ne smije. Nitko od trgovaca, ali bas nitko prije nego sto sam pokazao da znam razliku medju matricama nije me upozorio na to. Iako sam naglasio da mi je zbog posla jako vazna kvaliteta.
Sad cu jos pricekati da vidim sto ce biti s ovim lenovom, ako nista; odoh ja van po monitor. Ovo u Hrvatskoj nema smisla.

BTW Ima li tko iskustva sa HP LP2465. Mrvicu je jeftiniji od cini mi se sicnog Della 2407. Ima li problema kao i 2407 model?
A ViewSonic VX2435wm sa P-MVA?

a da uzmeš HP LP2065? s-IPS matrica 1600x1200p..nije wide al je 4:3 dovoljno široko
gnomisa je offline   Reply With Quote