View Single Post
Staro 21.01.2008., 07:27   #18
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
@gamer
Pa i ja imam tu mobo i nikad problema s njom...

@Vin Euro Dizel
OMFG to je fakat za ali imaš pravo nije baš da je neka šteta...

@knez|boy
Očito ti neki driver ne valja pa ti dropa setup...

Caka je kaj meni fakat ne pada na pamet koji bi to mogao bit jer vjeruj mi ja sam na svoj komp svakakvih OSova i verzija i podverzija svega i svačega instalirao i to i na ATA i na SATA diskovlje i ama baš nikad problema nije bilo...

Za početak daj si pogledaj koja ti je verzija BIOSa gore na ploči (možeš po datumu kod postanja skužiti - pogledaš kaj piše kao datum izdavanja pa na Abit webu pročitaj koja je verzija tamo) i vidi dal ti se spominje kakav issue s pločom i nečim kaj ti imaš od komponenti da je ispravljen u novijim verzijama, znam da su bili problemi s nekim x1xx radeonima i tako, a i bilo dosta ispravaka u biosima za KN8 ultru...

Onda odi u BIOS i pogasi sve kaj ti netreba za instalirati OS na kantu dakle Com, LPT, zvuk, mrežu, itd (poslje možeš lako upaliti) samo pazi da ti je uključen adwanced power managment support u BIOSu jer inače nebu dobro ako to kasnije budeš dodavao jer windowsi znaju poblesavit od toga...

Ako od svega toga nebu ništa povećaj si malo napon čipseta malo jer nekad nf4 ultra zna kenjkati ako nema povećan napon (pa čak i na stock frekvencijama, mislim da se ne voli s nekim ramovima pa zato) pa ga stavi na 1.65V u BIOSu ali to je tek kao konačno rješenje... Uz to povećaj malo i DDR napone (vrijednost ovisi o tome kakav ram imaš gore i kolko njemui traba ali 2.7V je obično dosta za neklokani ram) ako od svega toga nebu koristi onda nekaj treba na reklamaciju...

E da i meni nije jasno kako ti je to novi komp ja imam ovu ploču već skoro 2g a već je bila stari model kad sam je ja kupio...???