Matična je Epox EP-8K9A7I, via KT400A chipset.
Hard disk je Seagate 7200.7 sata150.
DDR PC3200 1x 512MB.
Grafa Asus 9600SE.
Napajanje SmartBox 16V na 12A.
Komp se upali, prođe post i nakon toga prilikom dizanja windowsa stane. Prvo sam išo provjeriti memu, odvrtio je jedanput memtest bez grešaka. Slijedeće mi je palo na pamet da idem provjeriti hard disk, pa sad najviše za to imam neka pitanje.
U biosu za prvi boot device piše model diska i da je SCSI boot device. Jel to normalno?
Moja nada je da se jednostavno instalacija windowsa negdje pošemerila pa sam namjeravao probati instalirati ponovo win nakon što provjerim disk u drugom kompu je li ispravan. Tu mi je otišlo gro vremena u traženju drivera po netu jer nemam naravno ništa, ali uspio sam naći i manual od matične i sve drivere koji su napisani u manualu da dolaze na instalacijskom cd-u.
To su neki 4in1, zatim audio, lan i serial ata driveri. Muče me serial ata driveri jer imaju 6mb, a koliko znam prilikom instalacije bit će ih potrebno instalirati sa floppy-a, i sad ne vidim način kako da to napravim. U biosu ne postoji opcija da prebacim sata u ide native mod.
Osim toga, u manualu ništa ne piše o tome da ih se treba instalirati sa floppija nego su uputstva samo da se pokrene instalacijski cd (kad bi ga se imalo) i instalira sve po redu.
Molim vaše mišljenje, prvo što bi uopće mogao bit problem da se komp zblesira nakon posta, drugo u vezi ove instalacija sata drivera općenito, i također što znači kad u biosu piše da je scsi boot device a disk je sata150.