View Single Post
Staro 18.01.2008., 14:25   #16
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Gledaj, svi ti jeftini LCD-i ti imaju TN matricu, te ako si alergičan na njezine nedostatke preporučam ti nabavku xVA ili IPS modela.
Za CAD nije ionako pretjerano bitno jer je tamo važna preciznost prikaza (geometrija) i oštrina koja je kod svih LCD-a više-manje ista.

Dakle, uzeti za cca 3000-4000kn 24" LCD s TN-om za 5000-6000kn 24" s xVA - na tebi je izbor - što ti treba i koliko novaca želiš dati nitko ti nemože preporučiti nego sam moraš znati.

Nakon što odabereš kategoriju odeš po dućanima jedan dan i isprobaš različite monitore da vidiš koji ti se više dopada. Da bi eliminirao potencijalne margine za grešku ponesi laptop ili nekog tko ima laptop s DVI izlazom te idi okolo po dućanima i zamoli da ti prištekaju da vidiš sliku (skini neke uzorke koji ti odgovaraju za testiranje kvalitete slike - što ti je bitno) te uzmi onoga koji ti se čini da daje najbolju sliku.

Vrlo malo ljudi u HR ima >24" monitor (neki ovdje imaju Della 2407WFP), tako da teško da ćeš na PCE naći veliku bazu korisnika koji će ti moći pomoći s izborom, drugi problem je taj što je sve to subjektivno i u većini slučajeva ljudi nemaju mogućnosti usporediti više različitih modela "jednog do drugog" jer su jednostavno odabrali jedan monitor i to je to.

No, mislim da možeš slobodno upotriyebiti onu staru "Isto go*no, drugo pakovanje", barem kada se radi o monitorima u istom cjenovnom rangu (po vrsti matrice), odnosno "Koliko para toliko muzike".