View Single Post
Staro 17.01.2008., 19:50   #2
erda
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor estugarda Pregled postova
Treba mi vise radnog prostora.
Nisam gamer, treba mi uglavnom za CAD, i nesto manje za grafiku. Dakle najvaznije mi je da monitor daje ostru sliku i da nema reflektirajuci ekran. I prikaz boje/konstrasta jest vazan, ali ne kao ostrina. Za APPLE ,EIZO i DELL nemam love.
Osobno iskustvo je pokazalo da skuplji monitori ne moraju nuzno biti bolji/dugotrajniji.
E sada, mislim da bi mi za vidljivo povecanje radnog prostora trebao barem 24" monitor, s obzirom da WS ima manju visinu. Narocito s obzirom na fullHD rezoluciju.
Sto bi preporucili?

Ja sam ovo nasao po nasim trgovinama;
1. DELL 24" E248WFP European 24" Value Wide Flat Panel Black, Superbit - 3630kn -> Ovo mi je malo sumnjivo. U cemu je caka?

2. Samsung SM 245B, 24" LCD, 5 ms, DVI, crni, Ve-mil, 3989kn. Vidio sam dosta losih Samsunga, ali i nekoliko izvrsnih. Bi li zadovoljio navedene zahtjeve?
Mislim da ne bi mogao podnijeti dead pixel(e). Kakva je politika naspram toga kod dostupnih 24" LCDa?
Vidim da se diskusija uglavnom svodi na vrstu matrice. Nisam se nikad potrudio prokuziti o cemu se zapravo radi, pa me, molim lijepo, uputite na eventualne probleme.
:
Obzirom da sam u istoj situaciji kao i ti, ovoga Samsunga pikiram neko vrijeme i po svemu sudeći izgleda da je on pravi izbor.
Za ovog Della prvi put čujem. Ne znam je li netko s foruma zna malo više o ovim monitorima ?
erda je offline   Reply With Quote