Ja sam danas kupio u Linksu plavi i žuti Zalman , sa žutim se dobije dvokommponentno ljepilo s 2 tube , jedno se stavi na ćip a drugo nahladnjak i ljepo stisne i nakon 15 min. drži ko blesavo . ( po jednu kap na kutove od Northbrigea )Plavi sam stavio na nrthbridge a, žuti na southbridge, naravno na obadva sam stavio pastu artic silver5 i mogu vam reći da na aktivnom kuleru ot Abit NF7-S nije bilo ni malo ter. paste i da se je držalo samo na ona 2 plastićna držaća. Temperatura ploće mi je palasa 30c na 26c . Moram upozoriti da Artic Silver 5 tek kada se stavi na proc tek nakon 200 sati rada dolazi do smanjenja temmperature od 2-5 c. Tako bar objašnjavaju i da se nesmije trljati hladnjak na proc nego jednostavno pritisnuti jedan na drugi bez trljanja. Due to the unique shape and sizes of the particles in Arctic Silver 5's conductive matrix, it will take a up to 200 hours to achieve maximum particle to particle thermal conduction and for the heatsink to CPU interface to reach maximum conductivity. (This period will be longer in a system without a fan on the heatsink or with a low speed fan on the heatsink.) The CPU's temperature will drop as much as 2C to 5C over this "break-in" period. This break-in will occur during the normal use of the computer.
Sory na podužem postu, ali možda nekom pomogne.