Poštovani...
Imam dva računala, jedno desktop računalo i jedan laptop. Pred neki dan sam na desktop računalo stavio Vistu ultimate dok na laptopu imam i dalje Windows XP. Naravno, želim ta dva računala umrežiti. Desktop računalo mi ide na internet preko adsl modema dok sa laptopa idem na internet preko desktop računala koji su umreženi. Tako je bar bilo dok su na oba bili Windowsi XP i sve je radilo kako treba. Sada sam uspio napraviti mrežu između Viste i XP-a tako da sam na desktop računalu u Visti postavio IP adresu 192.168.0.1, subnet mask na 255.255.255.0 i to sve za Internet Protocol version 4 (TCP/IPv4). Na laptopu u XP-u sam stavio adresu 192.168.0.2, subnet masku 255.255.255.0 te default gateway na 192.168.0.1. i tada mi se na laptopu pojavio Internet Gateway ikona koja kaže da je spojena na MaxAdsl konekciju na desktop računalu. Već sam mislio kako sam riješio stvar i da imam internet jer mi recimo ICQ radi i email iz Outlooka ali kada sam htio u npr. Mozilli otvarati web stranice ne želi mi ih otvarati kao ni u Internet exploreru 7. Inače, sve drugo na mreži radi bez problema, računala se međusobno vide, pinganje adresa na oba računala prolazi, šeranje fajlova, šeranje printera ali internet nikako da proradi...
U čemu bi mogao biti problem, jel netko zna?
Molim za pomoć i unaprijed zahvaljujem!
Nikola08