Ovakva je situacija, prije tjedan dana sam se odlučio na zamjenu matične, procesora, memorije i grafičke... Sve sam rješio osim grafičke ali i to će sutra no to nije problem jer imam integriranu grafiku na ploči, što i sami možete pročitat.
E sad, sam sam se bacio na pothvat spajanja matične i mislim da sam sve dobro spojio (uspoređivao sam s drugim kompovima), jedini problem je bio kaj ova ima samo jedan IDE konektor a ja imam cd-rom, dvd-rom i hard disk. No dobro, izbacio sam cd-rom i spojio dvd i hard na taj IDE konektor.
U čemu je problem? Naime, imam dva problema:
1) kod podizanja sustava dosta dugo se zadrži na DETECTING IDE DRIVES (jedno 20-tak sekundi), a zatim kad prijeđe na onaj drugi ekran (na bootanje), tamo također jedno 10-tak sekundi radi
2) neželi podić sistem ako nisam stavio da je CD-ROM First boot device, a HDD drugi, i ako u CD-ROM-u ne očita bootabilni disk (tj. windows xp instalacijski cd). U svakom drugom slučaju mi izbacuje "DISK BOOT FAILURE. INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER." Znači, tek kada očita bootabilni cd i ponudi mi opciju da stisnem nešto kako bi pokrenuo taj cd, a ja to zanemarim, tek onda podiže windowse.
Probao sam mijenjati redoslijed boot device-a, ali ništa nije pomoglo. Neznam u čemu bi mogao biti problem. Hvala unaprijed