View Single Post
Staro 14.01.2008., 05:09   #450
Opaki
Banned
Moj komp

Opaki's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Best buy su procesori serije e21x0, no i e4500 je dobar izbor, dok je e6xxx serija već dosta manje isplativa stoga ja ne bih uzeo e6xxx.

A što se klokanja tiče, uglavnom riskiraš uništenje procesora i možda soketa matične, no da se to dogodi šanse su vrlo vrlo male, a ako uspiješ spalit sve komponente u kućištu i kuću/stan što je isto moguće , onda si stvarno majstor. Ne želim te sad prestrašit, samo velim ako sad idemo iz krajnosti u krajnost da i to spomenem.

E sad jednu zgodu da ispričam!
Prije 2 godine, ostavio sam u sobi upaljno računalo, tek sastavljeno, otišo i vratio se za 2 min sva sreća , da bi vidio plamen u kućištu i pola sobe u dimu. Kasnije sam otkrio da su se užarile žice od pc speakera, jer je vjeroajtno plus probijo na masu preko speakera. Osigurači ništa, napajanje i dalje radi, a speaker sam bacio i spaljene žice. a klokano nije bilo ništa, sve složeno kako treba i komp dalje uredno i danas radi. KAd mi se takve stvari dogode, klokanje barem meni ne predstavlja nekakvo ozbiljno izazivanje trajnog kvara na računalima.

Zadnje izmijenjeno od: Opaki. 14.01.2008. u 05:29.
Opaki je offline