moram priznati da je zanimljiva tema
procjenu traziti je nerealno, jer postoji mnogo stvari koje se nemogu ovako saznat, treba sve to vidjet, izracunat tocne mjere pa onda se na licu mjesta moze reci neka cca cifra.
Mnogo faktora ovisi o samoj cijeni, koja oprema ce se koristiti, koje uticnice ce ici (mislim na samu kvalitetu same uticnice) , kakvi ormari, dali treba kakvih zabrana bit itd, dakle i sama konfiguracija uredaja ide u cijenu, a nije isto dali je to samo pikanje u switch pa prospoji par switcheva i evo ti mreze.
Moje osobno misljenje je da ovako na forumu nemozes puno saznat, ali eto nekom grubom procjenom mozes uzet 1000kn po kompu, da nebi krivo shvatio, u to ide sav materijal i sva konfiguracija, ali to je jako grupa procjena. Moje osobno misljenje je da se cifra krece cirka 1M-1.5M kn
Jos je jako bitna stvar, odrzavanje te mreze, nije to sitnica, a onaj tko je raditi tu mrezu ce je i odrzavati, pa se skalapa nekakav ugovor itd. dakle mreza je velik novac, ne u smislu zarade za firmu, odrzavanje je novac za firmu jer ukoliko se sve super slozi netreba se puno intervencija raditi ali to opet zavisi i kakvi su korisnici u tom objektu.
Eto od mene ukratko par crtica koje su bitne