Tema: koliko love?
View Single Post
Staro 12.01.2008., 16:32   #15
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor RaNz0 Pregled postova
to je već napravljeno

samo me zanima koliko to otprilike dođe...red veličine - ako me netko pita koliko dođe passat, mercedes elitni, ili punto, onda ću znati red veličine 10k€ 40k€ i 100k€ tak da nikako ne mogu palac metodom reći da će punto doći 100k€.
znači palac metodom, jel to 0,5 - 2 ili 5Mkn? ili je u € lakše izraziti?

ne znam koja je udaljenost, ali nema nikakvih dodatnih ormara (morali bi se vidjeti, jer na višim katovima nema zatvorene prostorije od očiju javnosti) od onih u serverskim sobama.

e da, recimo da ima između zgrada od servera do servera 70ak metara (zbog optike)...sad znate koliko treba priključaka po sobama (2 odvojena na različitim dijelovima sobe), za servere točno znate kakvi trebaju biti, otprilike koliko treba optikanera i isto tako otprilike dužinu kabela po zgradama.

Kad vec trazis pi puta oko metodu, mislim da bi mozda moglo proci ispod 1M kn. No, imas par problema: ako se koristi protupozarni kabel (a to traze standardi, ako ne zelis katne ormare), ako ide optika, testiranje i slicno, ici ce i puno vise.
Bez detaljnih planova promasiti pola milje kuna nije nikakav problem.

Ako usporedjujes ovo s kupnjom vozila, otprilike je isto kao da dodjes i kazes u salonu "ja bi auto, dizlo, s cetiri kotaca, volanom i radijom, jel'te".