1,5km mala stvar?
gledaj ako mislis na tih 1,5km barem pingati clienta onda kupi gotove antene, home made antene su za entuzijaste sa dosta slobodnog vremena, racunaj na slabiji singal i visu razinu suma...
kao sto je Black Dragon rekao obrati paznju na downtilt na OMNI anteni koja je na glavnom APu
ostali neka uzmi client antene, moze panel, moze parabolne, vagi, yagi itd... mi konkretno imamo kobinaciju OMNI i client parabolne, i radi odlicno, cak ni opticka vidljivost nije dobra (ne vidimo OMNI antenu) ali hvatamo signal...
sto se opreme tice za tebe imam samo jednu rijec: LINKSYS
slozio sam to i radi kako treba, ali sa originalnim firmware-om na napredne opcije ZABORAVI...
zadnji sveasoft firmware je 20$, ja sam ga nabavio "na crno"
mali problem sa LINKSYSom je taj sto koristi RP-TNC konektore na samom AP(routeru) tako da klasicni pigtailovi (n male na RP-SMA) ovdje ne pale...
btw imam glanc nova 3 pigtaila Nmale na RP-SMA koja nisam koristio... (ako uzmes Dlink ili Trendnet javi se)
bilo bi dobro da napravis JAKO JAKO DOBAR PLAN (POPIS SVEGA STO TI TREBA) jer kada krenes slagati Wlan sa 3000kn probudices se na 6000kn i shvatices da ti jos fale neke stvari... oprema je (relativno) skupa...
slobodno pitaj za bilo koja dodatna pitanja, evo ovo je ono sto ti mogu reci iz prve ruke...
i nezaboravi WDS kika a$$, signal je siguran i stabilan (vjerojatno zelis bridge za ethernet) tako da imas mrezu sa prijateljima a da se ni ne sjetis da je izmedju vas wlan...
nije brzo kao 100mbit lan, ali 10mbit wlan nije los za pocetak...
pitanje je samo vremena kada ce brzi standardi zamjeniti zice zauvjek...
pozdrav :burn: