Ovisi o snimaču koji mu najbolje leže. Od kod nas (relativno lako) nabavljivih medija - puno puta spominjani Taiyo Yuden i Verbatim SuperAZO iz prve skupine, uz njih se da naći i Ricoh; iz druge skupine recimo Kodak, Mitsui (MAM-A), ali to je teže naći. Ali za 99% primjena dovoljno je izbjegavati Ritek, Princo, Prodisc, da ne spominjem dalje. Ja osobno za bitne stvari koristim TY (bilo Verbatim Pastel ili TY Rhodium kojih imam još svega nekoliko komada), a za manje bitne stvari kako kad... nekakav Sony, Imation... onako nešto "srednje" kad naletim po dobroj cijeni.
Ne znam zašto si odabrao baš drugu skupinu (phthalocyanine). Zato jer su mediji manje osjetljivi na svjetlost? Pa ako snimiš nešto važno (ili nevažno, svejedno) na CD-R, nećeš ga valjda ostaviti pod prozorom da se sunča? Cyanine-temeljeni mediji imaju drugu prednost - veću toleranciju na varijacije snage laserske zrake (5 do 7 mW za razliku od 4.5 do 5.5 mW kod phthalocyanine medija). Također, Orange Book standard je utemeljen na Taiyo Yuden cyanine medijima, a kod starijih snimača su strategije snimanja također bile rađene za cyanine medije (danas doduše to više nije slučaj, jer snimači sadrže više strategija).