View Single Post
Staro 09.01.2008., 12:24   #7
Juggernaut
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
, također dijelim Građaninovo mišljenje za pumpu. Očito je mjerilo tišine na forumu veoma šturo, , tj. trebali bi prvo sve Doomy-u slat ^^, i onda vidjet je li stvarno tiho ili ne.

Pumpa je bučna, vibracije su opake. Dok je montirana na kućište ( učvršćena vijcima ) to je buka za poludit. Tj, onako, mrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Chif se doslovce trese pod njom.

E sad savjet za Građanina i sve kojima smeta buka. ( Tako sam se ja riješio prijenosa vibracija, i donekle utišao to ):

1. )

Pumpu odvojit od kućišta, tj. stavit ju ne nekakve "amortizere" ( uzeo sam ublaživaće vibracija iz stare CD prže, kao mali jastučići izgledaju ), spužvu itd.

Njima sam ubio prijenos vibracija direktno s pumpe; kažem direktno jer to nije naravno dovoljno. , naime vibracije se prenose i preko crijeva, i ako npr. 10cm nakon pumpe imate kontakt crijeva s kućištem, niste ništa napravili.

Znači: Odvojiti pumpu od kućišta nije dovoljno, treba i odvojiti crijeva koja idu prema pumpi, tj odlaze od pumpe.

Njih treba odvojiti od kućišta ( tamo gdje se dodiruju s njim ) malim komadićima spužve ( 1 - 2cm debelom ).

E sad vibracije ste ubili. Dolazi na red zujanje, ilitiga šum koji proizvodi impleler. Toga se riješiti može jedino zatvaranjem pumpe u kup spužvi ilitiga BUCKO (c) Destroyer.

Sve u svemu, neki dobe vrlo tihe pumpe, a neki dobe Tiger tenka, pravila nema.

Eheimicu izbjegavaj. Ako vele da je bučnije od Laingice, mogu mislit na šta to zvuči ^^.

Tj, bolje ti je da odma kupiš Laingicu, jer ćeš ovako imati više posla i budeš na novčanom gubitku, jer vjerujem da ćeš na kraju opet kupiti Laingicu

Pumpa vrijedi te love, mala je, jaka, tiha ( ono, tiša je od akvarijske svakako ^^, al da je full tiha ( nečujna ); nije. ) i ono najvažnije ( barem meni ): protočna je ( što otvara veće mogućnosti montaže i rasporeda komponenti ).
Juggernaut je offline   Reply With Quote