par savjeta
imam cpu,NB,2xgtx u vodenom, pogoni je laing pumpa
http://ekwaterblocks.com/shop/produc...5746fe44a35f9c
i sve je ok.
no, s oprostenjem, POSEREM se na onoga tko je rekao da je to tiha pumpa. ili nam mjerilo tisine nije isto, no u svakom slucaju nisam dobio TIHO vodeno hladenje. hladne komponente jesam-cca tempovi: cpu 30, nb 30 a gtx 1-40 2-42.
i kako rekoh, sv eje to super, no pumpa uredno nadglasava TRI venta od antec kucista, koja rade u full modu i vrlo vrlo su glasna. zapravo nije buka, vec vrlo glasan rad rotora koji zvuci ko nekakav mali elektromotor u auticu. imam najbolju namjeru, ako nisam nekaj pogrijesio, mada sumnjam, napraviti tihu kutiju za pumpu da umrtvim taj zvuk. ili mozda ima netko nekakav savjet za smanjenjem buke od pumpe?
edit: ma zaboravih reci cemu moj post. pricalo se da je eheimica JOS glasnija od lainga. stoga oprez. zelis li tisinu, probaj se raspitati oko toga. nisam siguran zbog cega, no jos nisam vidio akvarij s tako glasnim protokom vode.
dali je to zbog puno cijevi i otpora, pa se pumpa muci, i stoga je glasna, no nekaj tu ne stima. kako rekoh, savjeti i iskustva su dobro dosli.