View Single Post
Staro 09.01.2008., 07:05   #13
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Brown Acid Pregled postova
Bas se zadnje vrijeme nesto zabavljam akvarijem, kompom i uljem..kao što je pisano u onom postu o uljnom hlađenju i pala mi je na pamet ideja..možda više pitanje..no..ovako ide..

Dosta ekipe za brutalni overclocking koristi pelt..no glavni problem kod pelta je kondenzacija..daklem..voda..
Topla strana pelta se obično hladi vodenim hlađenjem..
E sad..šta mislite kako bi funkcjonirao comp da se složi s nekim brutalnim peltierom, vodenim hlađenjem koje je dostatno za hladiti ga i staviti cijeli comp u ulje..tu konfu recimo složiti kao kod uljnog hlađenja u akvarij..a same cijevi i hladnjak od vodenog staviti izvan.
Pretpostavljam da onda ne bi dolazilo do "štetne" kondenzacije za komponente od compa ili?
..da imam pelt i vodeno probao bi..ima tko kakve sugestije ili razlog zašto to ne bi ili bi radilo?
Do kondenzacije ne bi dolazilo, to je sigurno. Kao popratni efekt, ulje bi preuzelo dio topline sa cijevi vodenog hlađenja koja odvodi toplu vodu do hladnjaka. No, zašto pelt ne hladiti uljem ? Ulje ima veću mogućnost apsorpcije topline od vode. Trebalo bi osigurati dovoljan protok ulja površinom vruće strane pelta. To bi se moglo riješiti postavljanjem odgovarajućeg ventilatora koji bi svojom sporom vrtnjom miješao ulje. Ako to ne bi bilo dovoljno za odvođenje velike količine topline, možda bi trebalo ugraditi neku pumpu koja bi potpomogla ubrzanu cirkulaciju ulja oko vrućeg pelta. Npr, uljna pumpa dovodi s vanjskog hladnjaka ohlađeno ulje direktno na pelt, dok s površine akvarija uvlači najtopliji dio ulja prema hladnjaku.