View Single Post
Staro 07.01.2008., 00:49   #10
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
sumjam da je low noise na 3k rpm bas glasan, ipak je to vent malih dimenzija (zapravo sada kolko gledam svi 40mm koje sam za sada nasao po netu se vrte na 3-6k).
3k RPM je glasno. Pogotovo na ovakvim malim sranjima, jer sigurno proizvodi neku ruznu rezonantnu frekvenciju od koje pucaju stakla i podrhtavaju metalna kucista servera.

Citiraj:
ja sam neko vrijeme imao mali 40mm sa nekog starog radeona na northbridgeu, na 2000 se nije cuo, na 4000 se mislim vrtio na defaultu i zujao je poprilicno. mozda netko ima vise iskustava s ovime...
Riskirat cu sutra s ovim u Linksu pa sto bude... Javim.

Citiraj:
Autor SRV Pregled postova
Ja bas imam taj "L" Sharkoon. Ne mogu prezalit 30kn, vent je cisto smece. Nit puse nit hladi.

A uzasno vibrira, i bas zbog toga pravi veliku buku kad se montira. Inace, kad ga uzmem u ruku i spojim, buka nije strasna.
Ajde, nije 30kn sad tolka monstruozna lova... Nemam mi druge nego se osobno uvjerit. Takodjer, kakav god bio, ne moze biti glasniji od ovog smeca koje je trenutno unutra. Citav switch je za 50% tisi kad ga drzim u ruci, tako da je vjerojatno slicni slucaj kao i ovo tvoje...

Citiraj:
Autor tOta Pregled postova
Životni vijek MTBF 30.000 sati
???

Duboko, iskreno i svesrdno se nadam da ti fali jedna nula negdje u ovom broju...

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Taj kaj se vrti na 3k rpm-a, je baš kako ga je SRV opisao. 16db je jedino kad je ugašen, na 12V se čuje i to dosta, a na 5V se pak ne pokreće nego treba kurblat prstom.
Da, i mislio sam si da je 16dB jedino kada je ugasen ili se nalazis na susjednom kontinentu.

Citiraj:
Ako možeš ikako staviti 60/74/80mm vent, svakako puno bolja opcija.
Nema sanse, a ne pada mi napamet kasapiti tako lijepi switch...

Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
40 mm ventovi nisu neka sreća, ali ovaj će ti poslužiti
Nisu, da, ali 'ebiga, tako su si Intelovi inzinjeri zamislili, pa sad...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote