View Single Post
Staro 04.01.2008., 22:51   #17
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Da i ja sam tako ičao u biti ovaj case mi je taman sjeo jer sam ionako morao kupiti drugi, tako da mi je to bilo esencijalni upgrade i mada sam znao da neću u njemu slagati FKT komp znao sam da bi ovo kaj sad radim moglo proći, posebno ako se pažljivo bira stvari za unutrašnjost...

E sad kad zamjenim cooler na grafulji sa accelerom trebalo bi bit pasivno rješeno hlađenje sve elektronike - jedino je kaj ja ipak budem (radi pasive) morao staviti mosfet coolere na grafu iako iskreno rečeno dosta je ova grafa tiha sa stockom, zapravo iznenađem sam kolko je tih za nešto na 1700rpm ali se grije malo previše za moj ukus sa oko 75-80C u loadu...

Edit:
E sad danas sam išao malo presložiti stvari i izbacio sam najbrži vent koji je bio na stranici i premjestio na njegovo mjesto ovaj coolermsatreov LED od naprijed, skinuo sam ono saće na kojem je montiran i nisam ga niti vratio unutra sadd je rupa do vodilica od diskova direkt, dakle skroz eliminiran prednji vent i stavljen na stranicu sve skupa 4x120mm @ 400-500RPM su unutra (u idleu na reguliranim portovima matične sva 4 preko Y 3-pin kablića) i idu na 1000-1200 (kako koji vent - Stock Coolermasteri su na 1200 a Sharkoon System Fan S na 1000 @ 12V) temperatura grafe je u idleu malo skočila (2-3C) ali u loadu nebi trebalo bit problem jer će se ionako radi CPU loada upalit 12V kad budem gejmao, a i onako neće stock još dugo bit gore...

Stvarno sam zadovoljan sad tišinom, normalno harrd je malo zatoplio ali nije kritično...

Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 05.01.2008. u 15:05.
yedwy je offline   Reply With Quote