View Single Post
Staro 04.01.2008., 16:17   #3
Mr.Ex.President
Torrent freek

Mr.Ex.President's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
...

Bočna stranica s ogoljenim vrhovima izolacije (slika2) jer je smetalo normalnom zatvaranju. Također radi smetnji normalnom zatvaranju sam odustao od kompletne izolacije bočne strane, pa ću gore optiku ostavit neizolirano, a bočni otvor za hard diskove ću izolirat posebno (slika3).

Kao šta se vidi na slici, diskovi su izolirani sa svih strana, osim prednje gdje je 120mm ventilator i stražnje gdje je rupa za normalno strujanje zraka. Ako se ukaže potreba za dodatnom izolacijom u planu je i lijepljenje izolacije na same diskove. Nadam se ipak da do toga neće doć jer ću s tim sigurno dobit koji stupanj kod diskova, a i stavljanjem spužve ću za dobra 3,4 cm smanjit protok prednjeg ventilatora. A osim toga ni neman više spužve, tj. iman samo onu drugu ploču koju mi je šteta rezat

Uglavnom, evo finalni produkt:

…te kućište na svom (novom) mjestu uz bok stola, dok je na drugoj slici nesređeno kablovlje, ispod stola, na mjestu gdje je prije stajalo kućište

Za kraj sam ostavio neke negativne stvari, pa ajmo redom.
Uz već spomenute, loše izvedene tipke za paljenje, to je i loša izvedba ledica. Naime plava, power-ledica toliko intenzivno svijetli da je u sobi nemoguće spavat. Dok crvena, disk-ledica skoro da ne svijetli uopće. Osim toga, pregrade su loše napravljene pa pošto je plava "jača" svjetli kroz oba prozorčića, dok crvena uopće ne dolazi do izražaja
(obe slike slikane prilikom HD Tune – Error scana, dakle kad disk najviše radi, a lampica najjače svijetli)

I još jedna stvar….
Prednja maska se spaja s kućištem na 6 mjesta preko onih standardnih "tiplova". E sad, meni gornji lijevi slabo to sve skupa drži, a ne smeta nipta. Jednostavno loše drži. E sad to nije puno, ako ćemo u mm, onda "strši" neka 3,4 mm. Al s vremenom će se vjerojatno širit, a i da buden iskren i ovo mi smeta i bode oči. Slika je loša, al valjda se vidi koliko-toliko

I zadnja stvar….
Bočnu stranicu je nemoguće otvorit bez pokoje posjekotine na prstu. Desnu još i kako, ali lijevu nikako. Naime prst (dio ispod nokta) taman kog otvaranja zapne za ove "sače". Mislim nije neka ozljeda, al peče i neće zaraste 3 dana pa irititra

Nego pošto sam cijelo vrijeme opisivao i kućište, ovo na kraju jedan suma sumarum šta se kućišta tiče (da ne pišen još jedan post na drugom podforumu)

Prednosti:
  • Cijena (skoro da nema pravog konkurenta u svom cjenovnom rangu)
  • Razni načini otvaranja svega i svačeg bez korištenja šarafa (diskovi, optika, stranice)
  • Puno rupa za hlađenje (8), od čega se dobije 3 ventilatora od 120 mm
  • Kopče za kablove
  • Dobra pozicija "front" panela
  • Dobro izvedene i pozicionirane ladice za diskove, nema nikakvih vibracija

Nedostatci:
  • Dosta "tanke" bočne stranice
  • Loše izvedene tipke za paljenje
  • Katastrofalne ledice
  • Sve rupe za ventilatore imaju "pčelinje sače"
  • Bočne stranice je jako teško otvorit bez kojeg reza po prstu

Uglavnom napisao san skoro sve nedostatke i malo manje prednosti. Sami iz ovog izvucite zaključak, ja vam samo mogu reć da san osobno i više nego zadovoljan.

CPU: AMD Ryzen 5 1600X MHz - cooling: Corsair H100x
MBO: MSI B450 Gaming Plus
RAM: 2x 8 GB DDR4 G.SKILL 3000 MHz (Aegis F4-3000C16D-16GISB)
VGA: Asus GeForce 970 4 GB STRIX
HDD: SSD Kingston 256 GB [KC400] || Toshiba 3 TB [DT01ACA300]
Case: NZXT S340 - Rear exhaust 120mm - 7V
PSU: Corsair RM550X 550W

Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300