View Single Post
Staro 04.01.2008., 16:16   #2
Mr.Ex.President
Torrent freek

Mr.Ex.President's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Dan 3

Danas je dan za bušenje.
A kako iman bušilicu ne trebam improvizirat i izmišljat. Jedini je problem šta mi je izbor svrdla prilično loš, naime imao sam sve velike, pa je rupa za prvu ruku ispala ovako:

Pravu turpiju neman, al poslužit će i ovo čudo za oštrenje lanca na motornoj

I to je više-manje to, kako je turpija kružna nisam uspio postić neku simetričnu rupu, al nema veze, zadovoljava me i ovo, ne vidi se uostalom.
Tada mi je palo na pamet da bi ovaj kavez za diskove mogao još dodatno začepit s bočnih strana da protok zraka bude usmjeren. U pomoć je priskočila jedna stara fascikla, a pomoglo je šta i samo kućište na tom mjestu ima navoje tako da me poštedilo ponovnog bušenja ili nekakvog lijepljenja.

I to je sve za danas, kasno san počea, već je ponoć na vratima, nastavljamo sutra.

Dan 4-10

Za početak spužva, iskrivljenost je posljedica toga šta mi je cura vukla iz Zagreba u vlaku, al nema veze, elastična je, lako ćemo ispravit neravnine. Uglavnom mislio sam se dal da uzmen 2 ili 3, na kraju će ispast da je i jedna bila dovoljna pošto sam dobro planirao i nisam griješio. Pa eto, ako kome u Splitu i okolici treba spužve, iman jednu cijelu, dakle marka je Tyrotex, dimenzija 1000x500x30 mm kupljena u Dobar zvuk u Zagrebu, cijena sitnica 2x65 kn.

Za početak ću najoštećeniji dio spužve iskoristit za pregradu za diskove, spomenutu prethodnog dana. Uglavnom to izgleda ovako nekako:

Kao šta vidite za diskove san odabrao 2 mjesta, najgornje i najdonje. Išao sam logikom da će tada najmanje smetat protoku zraka unutar kućišta, a da će opet dovoljno hladit same diskove.

U međuvremenu sam i okrenuo zadnji disk, da bolje sakrijem kabel. Malko sam bušilicom proširio rupu, dok je crni izolir poslužio za spajanje 3 kabela, a ova traka koja se koristi kod pituravanja za dodatno učvršćivanje kabela da što manje smeta matičnoj na slici je stanje prije i poslije:

Nakon šta me jedan poznanik uvjerio u to da će mi posudit dremel, odlučio sam se i na probijanje prednje maske, jer mrzim ove "pčeline sače". Prvo šta me živcira je dosta čujno strujanje zraka kroz njih, a drugo šta me živcira da jako ubijaju protok zraka. Kako mi taj dan bilo dosadno, počeo sam ručno odstranjivat "sače"

To se pokazalo kao pogreškom jer me poznanik za***a, tako da san osta bez dremela, a samim tim i alata za rad, pa sam ostavio ovako. U budućnosti ću to sredit, za sada neka stoji.
Još je zamijenjen i ventilator, tako da sam makao LED i stavio obični, jer ne mogu dopustit da mi prednja maska svjetli, pošto komp uglavnom radi 0-24, a maska točno "gleda" na krevet od kojeg je udaljena svega metar,…

Idemo dalje…slaganje kablovlja. Bez alata, nema zanata:

Nakon slaganja velike većine kablovlja to izgleda ovako:

Tu je nastao problem jer se po sredini skupilo dosta kabela (3x sata, prednji vent,…) pa se bočna stranica nije mogla baš elegantno postavit.Osim toga propao mi je plan da naponski 24-pinski kabel proguram kroz gornji otvor pa sprovedem do konektora na ploči. Naime falilo mi je neka 2,3 cm Da predočim šta želim reć, evo jedan "crtež"

Uglavnon rupa (posli je dodatno obrađena, turpijana, dorađena, al neman tu sliku pa se zadovoljite s ovom) te napokon sve složeno, bar s ove, desne strane

Kao šta vidite dio prednja maska za 5.25 otvor je poslužio kao oklop iza kojeg se krije "101 kabel". Glavnina toga su 2 Sharkoonova kabela koja smanjuju 12V na 7V, a na koji su spojena 2 ventilatora, prednji i zadnji.

Šta se druge strane tiče, tu je većinom damping. Amo redom:
Slika kejbljving joba s druge strane, uza sav trud, nije moglo bolje. Al ja sam zadovoljan

Mislim da nisam nigdje do sada spomenuo, pa da kažem da damping na kućište lijepim s dvostranom ljepljivom trakom kupljenom u Peveca za nekih 10 kn za 5m.
S gornje strane to izgleda ovako:
Zalijepljeno-ružno se vidi traka (bijelo)-popravljeno (prelijepljeno crnim izolirom)
--

Zakrpana rupa za 80 mm ventilator na desnoj bočnoj stranici. Jedina greška je šta sam zalijepio tako da je ljepljivi dio izolira s vanjske strane, pa se već počela lijepit prašina. Al neka stoji sad, kad se skupi dovoljno prašine odlijepit ću i napravit kako treba.

Grafiku san prvo montirao u gornji slot, a potom premjestio u donji…
Manji mi zagrijava procesor (pošto radi i na 80°C), a i bolji je pristup chipsetu kad je grafička dolje. Uglavnom, gore-dolje:
-

....

CPU: AMD Ryzen 5 1600X MHz - cooling: Corsair H100x
MBO: MSI B450 Gaming Plus
RAM: 2x 8 GB DDR4 G.SKILL 3000 MHz (Aegis F4-3000C16D-16GISB)
VGA: Asus GeForce 970 4 GB STRIX
HDD: SSD Kingston 256 GB [KC400] || Toshiba 3 TB [DT01ACA300]
Case: NZXT S340 - Rear exhaust 120mm - 7V
PSU: Corsair RM550X 550W

Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300