Citiraj:
Autor Ranma 1/2
Hej, slobodno piši dojmove ovdje jer i sam planiram kupiti isti taj router!
Daj mi reci prvo gdje si ga kupio? Ako si u HG-Šrotu koliko si platio, jer im ne piše cijena na stranicama.
|
Ma to nije router. To je PC. 200 Mhz, 16MB rama, 4 MB flash. Stari je do prije godinu dana pisao na P120 sa 8 MB rama i 1.2 GB hdd
No da malo kažem o routeru.
Kak sam na Optimi, nisam se htio zafrkavat sa WAG200G (569 kn), iako ima i annex A verzija - ali šta ću za koju godinu kad dođe triple play. Na taj ne ide linux ko na moj, a možeš dobiti hrpu dodatnih opcija -od viška glava ne boli
Prodao sam 2 komada se555 (koja su me stvarno dobro služila, no ne rade na optimi - za 500 kuna

i kupio ovaj u hgspotu za 499 kuna (imali su jedan u dubravi - treba nazvati jer nema na web shopu, ali stižu im mislim)
Router je došao sa švedskim firmwareom, pa sam stavio onaj sa linksys UK, sve 5.
Sve je proradilo bez ulaženja u sam router preko instalacijskog CD-a (znači sa švedskim firmwareom). (stvarno super stvar za sve početnike, ja nisam daleko od toga, doduše snašao bi se bez cd-a, ali sve pohvale linksysu)
Naravno vrag mi nije dao mira pa sam sinoć stavio taj dd-wrt v23 SP2.
Nadogradnja prošla super. (traje cca 2 minute, crvenim slovima piše ne gasi, ne čačkaj... tako sam i napravio)
Uglavnom imam 2 PC-a jedan se spaja preko LAN drugi je laptop wireless.
Onaj optimin modem-router je u bridge modu i Linksys ga natjera da se spoji. (znači ne treba ona nova konekcija u network connections). Na taj način ustvari internet je na always on. (to sam i htio)
Kako je Optimin modem telsey malen savio sam ga da visi zakačen za linksys (koji je na stolu), tako da nema gužve na stolu.
Nema trzanja, štekanja..
Ima hrpu opcija koje ja uglavnom ne trebam. (i DHCP sam isključio jer sam manualno dao IP adresu sa svakog PC-a, WEP je uključen, MAC filter isto)
Sa novom verzijom dd-wrt v24 dobiti ću i bandwith monitor što je zgodna stvar no pričekat ću da izađe full vertija, sada je RC6. (jel zna netko kad bi moglo odokativno?)
Ne znam šta da kažem još, slobodno pitajte.