Imam poprilican problem koji je dosta neodređen. Konfiguracija je:
Asus P5k-e Wi-fi
Q6600 (stock hladjenje)
Kingmax 800 mhz x 4
Ati Gecube 3870
Corsair Vx 550 w
Seagate 7200.11 500gb x 2
Samasung 203n
Lg H55
X-Fi xtreme music
Siemens SE555 preko mrezne
OS je Win XP SP2 + zadnji autopatcher
Nakon 10-ak dana rada bez problema javio se problem. Nasumicni restartovi racunala - ne mogu ih povezati sa bilo kojom aplikacijom. Nakon sto se racunalo reboota opet slijedi restart nekad nakon 3 minute, nekad nakon 10, a nekad se restarta, a da ne dodje niti do windowsa.
Automatic restart je iskljucen, ali dosad sam dobio samo jedan BSOD, a odnosio se na usbport.sys. I prije toga i nakon toga je bilo restartova, bez ikakve poruke o gresci.
Katkada se nakon resarta javi poruka Overclocking Failed iako nista nije overclockano. Nakon par tih restartova racunalo se ugasi i pokrecem ga tako da ugasim i upalim sklopku na napajanju pa start gumb.
U event vieweru nista ne pise. Koliko se sjecam jucer kada je to pocelo nisam nista nenormalno radio - jedino sam prerano izvadio usb kabel od mobitela, ali sam ga nakon restarta ponovno ukopcao i normalno ugasio (Safley remove hardware - umjesto jedne bile su onda 2 instance od mobitela koje sam uredno ugasio)
Temperature su normalne - Procesor 45-50 C, Maticna ~45, Diskovi ~32
Sumnjam na maticnu ili na Ram samo ne znam otkuda poceti?
Novi BIOS?
MemTest?
Pa onda nesto trece?
Sad racunalo radi normalno vec 2h (mislim da je to najduze otkad su poceli problemi), ali ne znam koliko ce dugo raditi.