View Single Post
Staro 21.12.2007., 02:41   #8
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Evo danas ( juče boljerečeno ) kupi ja ovu antenu.
http://optimum-online.hr/shop/view_p...roduct=1510051

Šta reć... nekako sam poluzadovoljan, još je kratko imam da vidim kako se dugoročno ponaša no činjenice su sljedeće : do AP imam 40-50m, 3 zida s time da je jedan dosta debel tj. vanjski zid od zgrade a ni onaj od kuće nije puno bolji. Ima i jedan bor ispred kuće no poprilično mršav bilo ljeto ili zima.
AP je siemens SE555 sa svojom originalnom antenicom.

Tamo gdje mi je signal bio -90 sada je -78, gdje je bilo -80-82 sada je -60-62 no ništa ne pada pa očekujem da će to ipak biti malo manje u konačnici.
Malo sam je nosao po stanu i balkonu i jedna stvar je zanimljiva kod ove antene. U sobi gdje imam 2 zida do AP je signal čak i lošiji jer sam je postavio bliže zidu. U suštini antena bolje radi kad je udaljena bar 3m od zida iako je dalje od AP. Na balkonu za razliku od male omni "vidi" 10-tak AP više. Vani nije toliko osetljiva na bilo koji kut tj. signal je postojan u dosta širokom kutu.
Unutra su milimetri bitni no da se fino upucati, bitnija joj je izgleda pozicija tj. treba joj naći pravo mjesto i onda nema problema.

Što se izrade tiče, odlično ! Nije njonjava, plastika je čvrsta i nema savijanja, držač dobar, deblji lim sa podosta mogućnosti podešavanja. Držač je četvrtasti pa ostavlja mogućnost raznog kombiniranja kako okrenuti antenu. N konektor je pričvršćen šarafima, čvrst je. Cjela antena je vodo nepropusna.

Javim kako je kad spiči prvi snjeg ili kiša, najvažnije: u potpunosti je bijela pa se slaže sa gornjim elementom od viseće gdje prebiva
stuc je offline   Reply With Quote