Tema: x38 i q6600
View Single Post
Staro 21.12.2007., 02:25   #25
konj
Premium

Datum registracije: Oct 2005
Na dvije abitice, jedna nforce 2 chipset druga 975X, pukle kopce za memoriju. Idem izbacit memu a ono kopca pukne memorije jos u slotu. Mislim lol.
E sada da ce svakome ili ikome drugome neznam, ali meni nece vise. Samo dijelim svoje osobna iskustva.

Pljujem X38 chipset. Imam X38-DQ6 vec dva mjeseca. Problematicna da je to smijesno, pogotovo nakon P35-DS3R koja je se klokala kao da to zeli. Isti ballistix koji su na P35 preko 1200 isli na tvornickom 2.2 naponu bez ikakvih najmanjih problema na ovoj nece preko 1000 stabilno da se ubijem s neznam kojim biosom. Pa nakon dva dana muke namjestim. Sve radi tri dana, cetvrti se probudim upalim komp a ono nece da se boota. Bios se resetira, cak izbaci bios checksum error pa flesha iz backupa. A po forumima ljudi kazu da su sa asusa X38 presli na gigu X38 i da je puno bolja sa manje bugova. Mozda nije istina? Za druge X38 neznam jer su tu tek kratko pa nitko nije spominjao dok sam sve to pratio. Reviewe sam u zadnje vrijeme poceo ignorirat jer svi hvale ove nove ploce dok je stvarna situacija u vecini slucajeva ipak malo drugacija. Uglavnom to vrijedi i za monitore itd.

A da dfi ima "kompliciran" bios ( to nema veze sa chipsetom nego brandom, procitaj post ) takav je bar meni dojam ostavilo sto sam vidio i zato ( a i zbog cijene ) ih nikada nisam kupovao. Ja sam pocetnik pa je tako meni ispalo ali tko zna komplicirano mu nije problem?

Evo jedan kratak thread vezan za gigabytove ( a i druge se spominju) X38 ploce:
http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=156346

Jos jedna napomena, X38 NB se grije puno vise od P35 NB. Cak i nakon sto sam stavio Arctic Ceramic temperatura pala mozda par stupnjeva. Redovito je preko 55 stupnjeva pod stresom. Sad neznam dali everest krivo ocitava ali hladnjak bude dosta vruc na dodir. Normalo Gigabytov software prijavljuje tek 30 stupnjeva.

Cisto gdje sam stao i cekam novi bios.

I molim vas ne zelim se s nikim svadati sto ja kome bolje ili bilo sto slicno.
Neznam sve a mozda i nista ali imam pravo na svoje misljenje?

@Elvis slobodno odgovori na moje postove ako imas kakav savjet ili informaciju
samo naprijed. Ispravi me gdje god mozes, jer ako sam u krivu u krivu sam i zelim to znati. Nisam umisljen kao neki da mislim da sve znam.

Zadnje izmijenjeno od: konj. 21.12.2007. u 02:45.
konj je offline   Reply With Quote