View Single Post
Staro 14.12.2007., 23:38   #41
Lord_Calidor
Extreme Air Cooler
Moj komp

Lord_Calidor's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Mista' buljo, ja sam bio u slicnoj situaciji proslog ljeta, ali samo empirijski.
Nabavio Ultru 120 eXtreme i HR-03 Plus, pa rek'o, cemo sloziti C2D + 8800 makinu, i to fino ohladiti Thermalrightovima. Ali kako mi je u mod kucista otistlo vise love od planiranog, to je pokrenulo lavinu i tako ponestalo love za grafu. No uglavnom, ja sam znao da ce biti problema oko smjestaja, pa sam cak i izbor ploce podredio tom problemu, i birao mobo koja ima nesto nize postavljen x16 PCI-Ex slot od uobicajenog (P5K Premium ima 3. slot za grafu ako gledamo "odozgora", umjesto uobicajenog 2.).

Kako ni to nije bilo dovoljno, planirao sam ovo: bokove CPU coolera omotati u pleksi ili deblji karton, kako se topli zrak ne bi sirio u svim pravcima, ukljucujuci i dole prema grafi, vec iskljucivo strujao pravcem usis kod optikanera -> vent na CPU cooleru -> prolazi vodoravno kroz cooler -> izlazi prema 140mm ventu na zadnjoj strani kucista. Umjesto predvidjenog 92mm ili cak 120mm venta za HR03, planirao sam staviti 2x 80mm venta debljine 15mm, npr. iz Glacialtechovog VGA coolera, taman se dobiju 2 prilicno tiha u kompletu, za cca. 100-120 kn. Tako bih dobio oko 2cm prostora od CPU coolera do usisnog ruba venta na HR03. Osim toga, ta strana CPU coolera je zatvorena, pa nema usisavanja toplog zraka. Eventualno bih postavio neki fan duct izmedju ventova na HR03 i CPU coolera, koji bi hvatao i usmjeravao hladan zrak koji struji sa prednje strane kucista.

Malo sam umoran i lijen za crtanje, ali ako je nesto nejasno, valjda ce mi sutra doci volja da to malo vizualiziram.

GL!