Citiraj:
Autor killerbee
Onda ćeš za godinu dana kupiti C2E (8 jezgri, ako će ikad biti) pa će te opet boljeti k*rac za one koje si propustio ili igrao na low detaljima jer Q nije mogao vući, jer ti čekaš buduće igre. I tako u nedogled. Kompjuter za iranje se ne kupuje za sutra ili prekosutra, već za DANAS.
Govoriš kao da je Q procesor koji nikad neće zastarjeti, i za 10 godina će biti high-end komponenta. Već danas na uvodnim reklamama igara vidim natpis "Play to win with Core 2 Extreme." C2Q Extreme je danas top ponude i mnogo je jači od normalne inačice Quada, i košta 7000kn. Danas ga preporučuju za igranje. Onda znaš kako će igre raditi za 4-5 godina na E2180 ili sličnim dual core procesorima.
Da sada kupujem procesor, kupio bih definitivno Quad, ali bih samom kupovinom istog znao da će i njemu jednog dana doći kraj. Ali, jbg to je realnost.
|
Komp prije ovoga je bio A64 3500+, 1950pro, 2GB DDR, i sa njime nisam propustio niti jednu igru koja mi se jako igrala. Ništa nisam igrao na low detaljima... Eventualno od medium one najzahtjevnije prema high, ovisno od igre do igre.
Što se tiče Quada, dakako da ne mislim da će biti vječan, no zaista očekujem da će u narednih godinu dana biti dovoljan za igre. Što će biti dalje - neznam.
No činjenica je da su oni koji pokušavaju pokopati Quad kao već pregaženim procom dobili šamar sa performansama AMD-ovih 4-jezgraša, gdje ga niti jedan nije dobio...
Usporedba Core 2 Extreme vs Core 2 Quad (q6600) sa zaključkom da je Extreme puno jači - na žalost (ili radost) ne drži vodu... Na stock frekvencijama nije nešto daleko brži, a kada im se clockovi približe (dakle neki max potencijali jednog i drugog) onda extremaši mogu počet plakat jer su bacili u vjetar 4-5 tisuća kuna.
Uglavnom, budući da sam se odlučio na clockanje, ja sam quad kupio već za igre danas. Jer ide praktički koliko i dualci (sa kvalitetnim hlađenjem), a na istoj frekvenciji je jači. No kupio sam ga i za sutra, jer će se njegova prednost pred dualcem povećavati sve više i više...