View Single Post
Staro 13.12.2007., 09:40   #23
ejSid
Lunatic
Moj komp

ejSid's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor death13 Pregled postova
Moguće. Stvar se vec duže vrijeme primjenjuje u naprednijoj elektrotehnici, dakle za rad npr. transformatora kada je potrebno poprilično hlađenje.
Naravno, ne radi se o običnoj, već o deioniziranoj vodi, koja bez iona nije vodljiva, tj. ne vodi struju,ali toplinu i dalje odvodi.
E sad, sumnjam da je to isplativo u kućnoj radinosti, ali 100% znam da je moguće i da se primjenjuje.

Dal si ti siguran u tu svoju teoriju, ja nikad nisam čul za to, znam da se koristi transformatorsko ulje za hlađenje trafija, i čuo sam za "Oil water cooling", ali se ne hladi vodom nego voda služi da bi odvodila temperaturu s ulja,a sam trafo je u ulju.

Citiraj:
Autor death13 Pregled postova
Radi se o naponu od 220 V koji je, svi znamo, jako opasan, opasniji nego da se radi o 10 000 V.
Nije bitno koliki je napon, nego kolika je struja i frekvencija izmjeničnog napona. Jednom sam čitao u vjerovali ili ne, marinac se je ubil baterijom od 9V, lik si je u prst na ljevoj i desnoj ruci zabil igle i spojil na to bateriju, znamo svi da je krv "savršen" vodić, a baterija ima dosta kapaciteta da dade dovoljno veliku struju da ubije čovjeka.
ejSid je offline