View Single Post
Staro 09.12.2007., 18:56   #28
Optik
________

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Uber Gosu Pregled postova
Kvaliteta izrade nema veze s hladjenjem kolko velicina i raspored(btw vidim po pinovima za vibracije na slikama gore da su stancani iz 1 komada....toliko o kvaliteti tog kucista, za usporedbu moj chief ima 20ak oprugica za bocna vrata...)
Genijalac iz spiking ! Jos cemo kvalitetu kucista pocet mjerit po rupama za sarafe.

Citiraj:
Ima CM stackera za 1200kn koje je hebenije od chiefovog tornja mada je chief duplo jeftiniji....
Predpostavljam da nisi uzeo u obzir da si komponente kupuje SAM. Znaci nema onoga- stari daj mi 1200kn za kuciste, ima bas fora plava svijetla i
stari bez pardona kaze evo sine, samo da se ti mozes zadovoljiti.
Citiraj:
Sry ali stvarno si priglup (namjerno ne koristim drugu rijec zbog pravila foruma) Izolacija sa brijegovima je idealna samo ka disipator zvuka u prostoru(pa time malcice i pridonosi tome u kucistu) ali istodobno rusi protok zraka i djeluje kao termo izolator(ovo i nije bitno kolko i cirkulacija zraka) sto je puno manje izrazeno u vecem prostoru....aka BIG towerima.
Ajde neka. Vazno da ti pucas ko kokica od pameti. Izolacija je tu da se zacepe nepotrebni otvori i da se IZOLIRAJU zvukovi. Ali da poraste temperatura...naprosto zadivljujuce.
Citiraj:
Ak radi na 111C (sto znam da je moguce iz osobnog slucaja) i ne rusi mu se komp zasto bi on to dirao....analogno tome njemu radi na 80C sto je NORMALNA temop GPUa.....stvarno nevidim cemu bi tih 80C bio problem.
Ajde da ti ja pokusam objasniti. Imas jednu povrsinu od 2x2cm koja se grije na 100 stupnjeva, preko velikog hladnjaka ta temperatura odlazi u okolis (u ovom slucaju kuciste) i...i onda kurvin pir zagrije taj prostor nepotrebno. Ujedno taj topli zrak steti i hladjenju procesora, napajanja, etc.
Zbog svega ovoga, a i buke, Buljo je odlucio investirati u No1. zracni hladnjak za GPU.
Citiraj:
Inace ta grafa je ogroman potrosac struje(samim time i proizvodjac topline) pa neznam zasto ju je kupio na prvom mijestu...ali to sad nije ni bitno.
Dobio je u zamjeni na reklamaciji.

Citiraj:
Kupi si vece kuciste i gg.
Buljo, sutra okreni janje u cast ove genijalne ideje.

Sad se rado sjetim kada je dragi Bubba jednom prilikom reko- Danas odes u HgSpot i odma si 'aker.

@Buljo- iskreno meni je zao sto ti je topic ovako zatrpan ali barem ce DEL gumb raditi

Optik je offline   Reply With Quote