Citiraj:
Autor zwer54
I eto, ja naletio na B3, a imam i plocu nvidia... i uredno radi na 2,7 na stock cooleru, s tim da ide i vise ali mi se onda rusi u igrama jer imam box cooler...
EDIT: evo probao sam sad na 3 i nešto sitno ghz staviti, radi ali ne mogu u win, ucita win i kad treba doc welcome screen tu se restarta...
a daj mi recite kolko bi max smio ic sa voltazom?? meni je bila podešena na auto i prilikom toga kad sam stavio preko 3000 mhz da bude voltaza se automatski digla na 1.4V sta mislim da je previse te sam to odma manualno smanjio...
|
Kažem još jednom, ako ne ide preko 2.7GHz stabilno, to je onda do matične, i to bez obzira na napone. Inače, na bilo kojem od 3 gore navedena intelova chipseta na 3GHz bi moro radit sa def naponu ful stabilno, a on iznosi 1.245V. za G0. Na X38 radi na 3,4GHz na 1.31V, a za 3.6GHz treba 1.41V. Ovdje govorim o stvarnim naponima u ful loadu, dok u biosu oni moraju zbog V-dropa biti stavljeni na nešto više vrijednosti. ovisno o tome koliki je V-drop na konkretnoj matičnoj ploči.
I naravno, nečeš 4 jezgreni procesor klokat sa intelovim stock coolerom.