View Single Post
Staro 04.12.2007., 17:20   #1
UberOwner
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Napajanje molim misljenje ! hitno

Imam AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+, MMX, 3DNow, ~1.8GHz na Epox 9npaj NVIDIA Nforce 4 Ultra Socket 939 .
3 Serial ata hard diska 2x seagete i jedan maxtor... graficka Radeon X1950 Pro 256 ddr3 + ima dodatni utor za napajanje.

Znaci 3x utora od napajanja idu na serial ata hard diskove + 1 ide na graficku +1 ide na dvd przilicu + 1 ide na bocni ventilator !...

I jedan cak fali pa imam jedan djelitelj koji koji razdavja jedan konektor od napajanja za hard disk na 2 kabela tako da mi moze napajanje na 2 hard diska.

Napajanje je Power Supply FORTRON 400W, HQ, PFC, 2 x 12V, 12cm fan.
Karakteristike+5V: 28 A maksimalno
+12V1DC: 14 A maksimalno
+12V2DC: 15 A maksimalno
+3.3V: 30 A
-12V: 0.5 A
+5VSB: 2 A---Pasivni PFC (Power Factor Correction)---Zaštita od kratkog spoja na svim vodovima.
Zaštita od previsokog napona.---24-pinski konektor za napajanje!

Sad jucer mi je nestalo stuje na sekundu u kuci i komp se ugasio !!.. sutradan kad sam ga isao upalit samo blicne maticna na sec i nece se upalit a sve je dobro spojeno i cak sam ocistio prasinu u napajanju i opet nista maticna samo blicne i nece da se upali !!.. dali mi je napajanje krepalo ! .. i dali sam ga moyda preopteretio jer prije nisam imao ati graficku kojoj je trebalo jedan konektor napajanja i jedan extra hard disk nije prije bio spojen !..

Sad dali mi za gornju konfiguraciju treba jace napajanje ili je 400w forton dovoljno !.. ili jednostavno je nakon 2 godine napajanje crklo .. btw komp je prije tog nestanka struje radio savrseno ....
UberOwner je offline   Reply With Quote