Ne, nisu drveri, današnji monitori ih i nemaju, sve je plug and play. Kao što sam rekao probao sam ukopčati drugi monitor na svoj komp i rezultat je isti a kada ukopčam svoj monitor na drugi komp onda nema točkica, monitor nije faktor ni uzrok problema.
Nema veze ni sa starim igrama i compatibility već sa niskom rezolucijom gdje su točkice puno izraženije, ja ih nekad vidim i na visokim rezolucijama ali moram se potruditi da bi ih uočio. Par puta samo uočio nešto jako zanimljivo, doslovno par pravilnih redova (znači pravilan razmak između točkica) na samom desktopu dok sam surfao, znači nije neki softwer bio upaljen već običan desktop, mislim si wtf je ovo, geometrijski točno raspoređene točkice, nekad nestanu pa se opet pojave.
Također ja vidim par točkica čim se komp boota i pojavi se ona ASUS slika kada provjerava memoriju, mislim da je to 99% točan pokazatelj da problem nije softverske već hardverske prirode.
Ipak sam uspio uhvatiti par točkica sa frapsom ali SAMO međuscene, u samoj igri, gdje ih ima najviše, jednostavno ne uhvati ništa, jako čudno.