Ovako- imam bitcomet i prije mi je dolje desno u uglu bila upaljena žuta lampica. To znači, prema bitcometovom tumačenju, da je "listen port" blokiran. bio mi je prikazan ip od routera, pa sam znao da je u njemu problem. OK, u postavkama svog speedtouch routera sam otvorio port prema uputama s ove stranice:
http://www.portforward.com/english/r...6/BitComet.htm
Namjestio sam i statičku ip adresu svog kompa, kako je natuknuto, upisao forwardani port u bitcomet, DNS server i default gateway mi imaju isti ip (mora li biti tako ili dns može/mora imati neki drugi ip?). Sve je radilo odlično 3 dana, lampica u bitcometu je bila zelena i ja sam bio zelen.
Od jučer mi se opet upalila žuta lampica (ili narandžasta, ovisno o postavkama monitora

). E sad, umjesto ip-a od mog routera, prelaskom preko te lampice meni se prikaže neki drugi ip. Ako taj ip upišem u adress bar opere, opet dobijem prozor za login na svoj router. Kako to da moj router ima više ip adresa? Sada više ne funkcionira ovo otvaranje portova, pokušao sam s nekim drugim brojevima i lampica je uvijek žuta/narandžasta. Kako da opet dobijem zeleno svijetlo?
Pomaže li što namještanje one opcije u bitcometu pod TCP/IP limit, gdje se mogu namjestiti:
Current half-open limit- trenutno je na 20
New half-open limit- također na 20, u njega valjda napišem veći broj
Posebno je upozoreno da to ne namještam osim ukoliko TOČNO znam što radim