View Single Post
Staro 28.11.2007., 23:13   #8
herion
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Slažem se sa old iggy.Međutim i promašaji imaju svoju publiku :NASA,DOD,naftna industrija,meteorologija,matematičko modeliranje.Ne treba zaboraviti da su Itaniumi ,kada su se pojavili, bili dvostruko jači od bilo čega(osim IBM powera) i uz ove karakteristike koje sam naveo u prethodnim postevima gore navedene industrije su ih prigrlile.Ono što je zeznulo Itaniume je pojava snažnih i jeftinih Xeon 64-bitnih procesora koji su postali konkurencija Itaniumu.Donji(radne stanice) i srednji(manji serveri) segment je izgubljen za Itanium. Tad su i sazreli "jeftini" linux clusteri pa je načet i gornji dio tržišta.Jeftini sam stavio pod navodnike jer su se danas te cijene približile osim ako nećeš slagati cluster sa mašinama iz hg-spota. Činjenica je da za neke industrije snage nikada dovoljno, a i neki su problemi nerješivi sa clusterima. Osim toga ako je itko imao priliku administrirati i single image mašinu i cluster vjerujem da će se vrlo brzo odlučiti za ovo prvo. Što se tiče virtualizacije ne znam što znači puno lošiji.Znam ljude koji su radili sa HP Integrity VM i kažu da je savršen.Ako si mislio na 32 bitne aplikacije to je bolno sporo.Inače Itanium se danas stavlja u very high end mašine i teško je tu vući usporedbe sa bilo čim drugim.Dakle Itanium je financijski krah ali reći zato da je loš....
herion je offline   Reply With Quote