Citiraj:
Autor Fatal Error
Zanima me ako netko moze reci nesto vise o njima. Dakle, znam da sluze za upravljanje ogromnim kompanijama itd, medjutim zasto su oni posebni? Mogu izracunati vise kombinacija od "obicnih" ili? Ili se moze jako puno njih povezat pa se dobit nekakvo super - racunalo. Ili se jednostavno iz druge izjave projicira prva? Eto mozda malo apstraktna tema, no zanima me, mozda je netko imao iskustva s njima iz prve ruke i slicno?
|
Nista kod Itaniuma vise nije posebno, makar su tako incijalno bili zamisljeni. Nazalost, jedan od najvecih promasaja u IT industriji opcenito, odustali su svi koji su bili inicijalno zainteresirani, sad ga prakticki samo gura HP (preko 80%) koji je investirao gadne pare i nastoji po svaku cijenu vratiti pare nazad.
Nema nikakvih naprednih opcija u odnosu na vecinu konkurencije, s virtualizacijom su losiji (i to bitno) od konkurencije, HP ga je nastojao gurati medju tradicionalne RISC platforme (od UX-a do NS sustava), na opcu uzas korisnika. Zato su ga interno i nazvali Titanikumom.
Nazalost, HP je forsiranjem Itaniuma prakticki ugasio Alphu, sto je po mnogima jos jedan krivi potez.