Pozdrav,
eto, nakon nepuna 4 mjeseca otkad sam kupio novi komp, vec se nekaj 'zalomilo'...
dan ko i svaki dan, gledam film, i samo odjenom nestane slike na monitoru, a par sekundi kasnije se i komp zbrejka...
slijedi restart, bios se ne dize, cujem jedan dugi i dva kratka beep-a koji navodno govore da nekaj s monitorom/grafickom ne valja... vadim graficku, nosim prijatelju, njemu radi... znaci nije graficka... spajam monitor na laptop, monitor radi... znaci nije monitor...
na prijedlog svih zivih, rastavljam komp, vadim ramove, diskove, sve kartice, provjeravam kabele, resetiram bios jumperima i vadjenjem baterije... komp i dalje ne radi... uredno vrti diskove i ventilatore, ali bios ne dize...
pred par dana izvadim graficku, ponovo brisem sve konektore, stavljam graficku nazad, stavljam ram nazad, spojim glavni disk nazad... i dize se bios, windowsi, sve radi... ok, ugasim komp, spajam sve kabele nazad, sve kartice ubacim nazad, ukljucim komp i sve super radi... iduchih 45min... nakon cega opet nestaje slike, komp se brejka... bios se ne dize...
ponovo brisem graficku, pcie utor, vadim ramove i stavljam ih jednog po jednom... uobicajena melodija, beeeeep, bip bip no osim toga cujem jos i nekakve krace beepove, onak jedno 4-5 u komadu i javljaju se nasumicno... znaci nisu kontinuirani kratni beepovi kao sto u prirucniku od maticne stoji za gresku s napajanjem... nakon sveg tog dizem ruke od ocaja i saljem komp u 3 krasne...
konfiguracija:
gigabyte p35c-ds35
c2d e4400 2.0ghz // OC na 3.3ghz
3x 1gb ram kingmax, 800mhz
leadtek 7900 gs, 256mb
fortron 400w pnf
monitor samsung 932bf
konfiguracija kupljena u Ve-milu, imam garanciju po komponentama... monitor kupljen u nekoj drugoj firmi, zaboravio sam naziv... isto imam garanciju... nije bi bed odnjeti pokvarenu komponentu i traziti reklamaciju, stvar je u tome sto konkretno neznam u kojoj je problem, a kolko cujem, u vemilu naplacuju 100kn za laznu reklamaciju...
zahvaljujem unaprijed na prijedlozima/savjetima!!
loCe