View Single Post
Staro 26.11.2007., 00:35   #25
Armand
192.168.0.1

Armand's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor herion Pregled postova
Nisam ekspert za ovakve stvari ali moj kolega je nabavio ovu Asusovu matičnu i vratio je te uzeo Gigabyte-ovu (ne znam točno koju).Koliko znam tužio se da mu DDR2 1066 ne radi kako valja,da ima problema sa zvukom, da je slaganje RAID-a mission impossible, da mu se smrzava stroj kad pristupa SATA DVD-u, da nemože spojiti EIDE DVD jer je konektor u PM,LAN šteka... Mislim ovo sve je gomila neargumentiranih stvari ali ja kad kupujem MB onda od takvih sitnica krenem googlati da bi dobio pravu sliku.
Možda je upiknuo neispravnu ploču ,ali znam da je dosta kopao po internetu riješavajući te probleme i zatim odustao.
Heroin, isto ovo sam ja procito na dosta foruma...a ovo za raid....fuj, gadi mi se..

Citiraj:
Autor Armand Pregled postova
Nalozio se bio na p5k i skupio pare i ajde reko da vidim sta kazu reviewi na strani za ovu plocicu prije nego je uzmem, kad.....(vazi i za p5kc(ddr2+ddr3) i p5k SE)
1. Dosta ih dolaze sa neispravnom mreznom karticom
2. Problemi sa ramom brzim od 800 mhz. Moduli 1066mhz nerade nikako dobro, sem rijetkih, ne mogu se sad tacno sjetit koji, ali na 800 rade bez problema. Vec 3 postojeca biosa to nisu rijesila, i za sada nema nacina da to proradi, mozda sljedeci bios to regulise.
3. Raid podrzava samo jMicronov kontroler, intelov ich9 ne-podrzava. Jedan jMicronov konektor se nalazi ispod pci-e slota, ako vam grafa zauzima 2 slota, na ovaj konektor zaboravite, a drugi konektor je onaj sa zadnje strane (tamo gdje kopcate tastaturu, miš, itd. ) i taj konektor je eSata.... i STVARNO NEZNAM KOJI SE GLUPAN OVOGA SJETIO!!!!
Stvarno neznam kome je ovo palo napamet..stavljat u raid sata disk u kucistu i eSata disk koji je obicno externi. Ili pak ubacit eSata disk u kuciste pa kupovat neko dugometražno sata kablo koje bi od zadnjeg konektora putovalo do prednjeg dijela kucista gdje obicno diskovi stoje. Treca stvar (neznam ni dali postoji) kupit neko kablo koje bi na jednom kraju imalo sata konektor a na drugom eSata i koje bi opet putovalo kroz citavo kuciste a bogami bilo i izvan njega. Nadam se da ce te skontati kakvu su glupost napravili sto se tice raida
4. Bilo je jos nekih stvari koje nisu bile kako treba kojih se sada ne mogu sjetit, ali ovo za raid kad sam procito automatski sam odusto od ove ploce....bljak!
....detaljnija rasprava u ovom threadu...
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81389
Hitachi 80gb Sata2
Corsair HX520W
Linksys WRT54GL@Tomato 1.25.8515 RAF (Victek Mod)
Armand je offline   Reply With Quote