View Single Post
Staro 22.11.2007., 22:53   #407
p3tar
Mozilla Slave
Moj komp

p3tar's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ako nevidiš particije u My Computeru ne znači da je disk nevidljiv windowsima nego nema šta s njega prikazati, u tvom slučaju particije. Jer disk mora imati najmanje jednu particiju, a ti si izgubio cijeli partition table sa diska. Znači podaci su ti i dalje na disku. Prvo prvojeri dali je disk zapravo vidljiv windowsima u Control Panel/Administrative Tools/ Computer Management / Disk Management i tamo bi ga trebao vidjeti. Nakon recoverija particije(jer moraš jednu po jednu) ako je particija ispravna prikazati će ti se u My Computeru i moći ćeš joj pristupiti normalno bez potrebe da reformatiraš disk. Ako si prije na tom disku imao neki drugi raspored particija i vratiš jednu od tih starih, ta će ti biti neispravna. No kako sam i napisao obriši je i vrati drugu za koju misliš da je ispravna. Odprilike pogledaj koje su veličine particija koje vraćaš i od kojeg do kojeg sektora se nalaze, pa ćeš odprilike po sjećanju znati dali su to te, znači ako si imao dvije, jednu od 40Gb i drugu od 160Gb, ova prva ti je vjerovatno išla od 0tog sektora do (sektora gdje otprilike 40Gb završava) a ova druga od toga zadnjeg do kraja diska. Za kraj na googlu malo još pročitaj šta su particije samo da ti to sve zajedno malo sjedne i da lakše skužiš o čemu se radi. Eto ja sam se otegnuo koliko sam mogao.

EDIT:
Citiraj:
Autor .Scorpion. Pregled postova
PS: Disk imam skoro tri godine i na njemu je sve kao i prvog dana. Particije su iste, sve isto, nista nije ordinirano osim instaliranja OS na C particiju kad je bia potreba.
Particije su tri, C, D i E. Sve su NTFS.

I jos nesto, spominje mi taj MBR, ali ne da da se napravi. Na svom kompjuteru sam napravio initialize za disk u onom Manageru (prva slika) i maknuo je onaj znak zabrane (prekrizeno), ali na drugom kompjuteru u koji sam spojio disk opet nesto brljavi, nije taj isti znak, ali je onaj zuti trokutic... tako da, sto problema...
E da si prije napisao ovo za particije nebi ja tolko tipkao
Ako si samo te tri imao onda bi ti i program samo te tri trebao naći, probaj ih vratiti. Neka te nebrinu Drive Letteri ako imaš još jedan disk, ako program naiđe na isti koji već imaš, vraćenoj particiji će samo dati neki drugi.
Što se tiče MBR popravi ga kako sam ti gore napisao, u Recovery konzoli sa Windows XP CDa(naredbom fixMBR) ili sa HirensBoot CDom.

EDIT: Ako si imao samo tri particije od kada si ga kupio, kada ti Active Partition Recovery nađe te tri u skeniranju možeš ga prekinuti i probati vratiti te tri, da nečekaš 200Gb da preskenira jer dugo traje.

Zadnje izmijenjeno od: p3tar. 22.11.2007. u 23:09.
p3tar je offline   Reply With Quote